5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

BDP'den 'kara bayram' ilanı

BDP BAYRAMI 'KARA BAYRAM' İLAN ETTİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Hakkari kırsalındaki operasyonlarda ölü ele geçirilen PKK üyeleri nedeniyle Ramazan Bayramı'nı 'kara bayram' ilan ettiğini açıkladı.

Hakkari kırsalına başlatılan operasyonlarda ölen 9 PKK üyesinin cenazelerinin Van'dan alınarak otopsi için Malatya'ya götürülmesinin ardından, Hakkari BDP İl Örgütü tarafından Bulvar Caddesi'ndeki parti binası önünde bir basın açıklaması yapan BDP Hakkari milletvekili Hamit Geylani, güzel Hakkari'nin yine mübarek bir ayda yas içinde olduğunu belirterek, "Her zaman olduğu gibi ne yazık ki önceki gün Hakkari toprağı yine kana bulandı. Ramazan ayı ve bayram arifesinde tüm insanlık için mübarek ve kutsal

olan Ramazan Bayramı'na kara leke düşürmüşlerdir. Artık ne desek boştur. Sözün bittiği yerdeyiz. Maalesef bu topraklar üzerinde bir kutsal bayrama daha kan, gözyaşı ve acılarla giriyoruz. Bilindiği gibi Sayın Öcalan'ın yaptığı görüşmeler sonucunda, PKK eylemsizlik çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı üzerine KCK da 13 Ağustos'ta tek taraflı eylemsizlik kararını ilan etmişti. Maalesef o günden bugüne kadar yaklaşık 30 genç dağlarda katledildi. Bu acılara sebep olanların yüzleri kara olsun. Her şeye rağmen bütünKürt halkının mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Kürt halkının başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

"KARA BAYRAM İLAN EDİYORUZ"

Geylani'in ardından söz alan BDP Hakkari İl Başkan Vekili Orhan Koparan, geçen yılki bayramın da aynı sebeplerden dolayı 'kara bayram' ilan edildiğine dikkat çekerek, "Maalesef geçen yıl yine mübarek bir günde Çukurca ilçemizde 8 cana kıyıldı. Bu yüzden Hakkarililer bayramı acılarla karşıladı. Önceki gün yaşamını yitiren 9 HPG'linin cenazeleri yarın kente gelebilir. Hakkarililer cenazeleri kırmızı güllerle karşılayacak. Acılar içerisinde karşıladığımız bu mübarek Ramazan Bayramı'nı Hakkari'de 'kara bayram' ilan ediyoruz. Hakkari'de bayram yok" şeklinde konuştu.

BDP parti binası önüne ise siyah bayrak asıldı.

BDP BAYRAMI 'KARA BAYRAM' İLAN ETTİ
BDP BAYRAMI 'KARA BAYRAM' İLAN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 17:34:00
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 18:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?