2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

BDP'den yerel seçim startı

BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt, Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Kurt, yaklaşan yerel seçime Hakkari halkının referandum gözüyle bakması gerektiğini belirterek, herkesin bu seçime katılması çağrısında bulundu.

BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt ve beraberindeki il eşbaşkanı Esmer Tekin ile Bdp Merkez ilçe eşbaşkanı Aliye Timur, Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili Bdp il binasında basın toplantısı düzenledi. Kurt, hükümetin Öcalan'ın uzattığı barış elini tutması gerektiğini ifade ederek, yaklaşan yerel seçim öncesi Hakkari'de il seçim komisyonunu kurduklarını; il, ilçe ve beldelerdeki çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

SLOGAN: DEMOKRATİK KURTULUŞ VE ÖZ YÖNETİMLERİMIZI KURALIM

Başkan Kurt, 'Demokratik kurtuluş ve öz yönetimlerimizi kuralım' sloganıyla Hakkari'de yerel seçim gerçekleştireceğiz. Hakkari önceki seçimlerde de sizin de şahit olduğunuz gibi her yere örnek olacak bir yaklaşımla büyük bir başarı elde etti. Biz bu seçime referandum niteliğinde bakıyoruz. Hakkari'de olan herkesin de bu seçime referandum gözüyle bakmasını istiyoruz. Bütün halkımızdan biz bunu istiyoruz. Hakkari Merkez ve Yüksekova ilçemizde kadın kotası uygulanacak. Bu da mücadelemizin aslında kadına verdiği önemi arz ediyor. Kadınlarımızın daha fazla katkı sunmasını biz bekliyoruz. Kürdistan'ın kalbi olan Hakkari ve Diyarbakır'da kadın kotası ile girmek ayrı bir güzellik. Bütün kadınlarımızın bu yerel seçimlere daha fazla katkılarını bekliyoruz. Belediye başkanlık aday adaylığı başvuruları 7 Ekim-17 Ekim tarihleri arasında devam edecek. Başvuran ve adaylık kriterleri tutan bütün kadın aday adaylarının bu tarihler arasında başvuru yapılmasını rica ediyoruz." 

DHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2013 Perşembe 15:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?