5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

BDP'li Geylani ateş püskürdü

BDP'Lİ GEYLANİ'DEN AÇIKLAMA

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, eylemsizlik kararına rağmen kanın akmaya devam ettiğini belirterek, bölgede yaşanan olaylardan dolayı vali ve milletvekillerini istifaya davet etti.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binasında BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan ile Milletvekili Av. Hamit Geylani, yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına ilçelerdeki belediye başkanları ile çok sayıda kişi katıldı. Orhan Koparan, bir uzman çavuşun bayramda bir çocuğu silahla yaraladığını ve durumunun ise 48 saat sonra netleşeceğini belirtti.

"TURAN'A SIKILAN KURŞUN TÜM KÜRTLERE SIKILMIŞTIR"

15 yaşındaki Enver Turan'a sıkılan kurşunun bilerek, isteyerek hedef alınarak sıkıldığını da ifade eden Geylani, "Turan'a sıkılan kurşun bu halkın tümüne bütün Hakkarililere bütün Kürtlere sıkılan bir kurşundur. Sıkılan ilk kurşun da değil, böyle kurşunları çok yedik. Dayandık ama bugüne kadar geldik. Enver Turan isimli çocuğu hedef alarak direk beynine kurşun sıkan, onun ailesini ve Kürt halkının bayramını haram eden o haramzadenin yakasından Kürt halkının eli olacak ve bırakmayacaktır. Sistem, vali ve buranın en üst düzey komutanına soruyorum. Devlette devamlılık esastır. Vali, komutan ben kurşun sıkın demedim deseler bile onların sorumluluğu vardır. Allah katında, toplum ve hukuk nezdinde sorumludurlar. Onun için diyorum ki nerde bayramı zehir eden o haramzade" diye konuştu.

"VALİYİ İSTİFAYA DEVAM EDİYORUM"

Vali Muammer Türker'i istifaya davet eden Geylani, "Cumhuriyet savcısı kendiliğinden soruşturmayı başlatmalı, yasal gerekleri yerine getirmelidirler. Bu şahsın elini tutup getirmeli ve hukuki işlemler yapılmalıdır. Eğer bunu yapıyorlarsa yapsınlar eğer yapmıyorlarsa başta Hakkari Valisi olmak üzere istifa etsinler. Onları istifaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BDP'Lİ GEYLANİ'DEN AÇIKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2010 Cuma 17:30:03
Güncelleme :10 Eylül 2010 Cuma 18:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?