3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Bebeğin kafası koptu!

Hakkâri Devlet Hastanesi Doğum Servisinde doğuma alınan bir kadının bebeğinin kafası doğum sırasında koptu.

Bebeğin babası, doktoraların doğum sırasında bebeğin kafasını koparttığını belirterek, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hakkâri'de dün aniden doğum sancısı tutan 34 yaşındaki Ayşe Erdin isimli kadın yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada kan tahlilleri yapılan kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmesi üzerine doktorlar tarafından evine gönderildi. Ancak bugün sabah saat 04.00'a karşı aniden doğum sancıları tutan anne Ayşe Erdin, eşi Murat Erdin ve yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi Doğum servisine kaldırıldı.

Zeki Dara ve Kadir Kaya imzalı Yüksekova Haber sitesinde yer alan habere göre, dördüncü çocuğunun doğumu için servise alınan Ayşe Erdin'e yapılan müdahale sırasında bebeğinin kafası koptu. Doktorların aileye bebeğin kafasının kopuk olarak dünyaya geldiğini söylediği ve sonra da dikişle bebeğin kafasının vücuduna yapıştırılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Hakkâri Devlet Hastanesinde yaşanan bu skandalın ardından bebeğin babası Murat Erdin, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak doğumu yaptıran doktorlar ve Hastane yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Daha sonra Polis karakoluna gidip konu ile ilgili ifade veren baba Erdin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada bebeğinin kafasının kopması ile sonuçlanan hastanedeki skandal ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve şu an savcılığın duruma el koyduğunu belirtti.

...
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2013 Çarşamba 09:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?