4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bebek ölümleri hakkında açıklama

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde yer alan 'Son 6 ayda 19 bebek öldü' haberinin gerçeği yansıtmadığını belirtildi.


Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı bir basın açıklaması ile internet sitelerinde yer alan habere açıklık getirildi.

Açıklamada, "03 Eylül 2008 tarihinde çeşitli internet sitelerinde 'Hakkari'de son 6 ayda 19 bebek öldü' ile ilgili son dakika haberlerinin yorumu, içeriğinin yanlış kullanılmasından kaynaklanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü olarak Türkiye'de bebek ölüm oranının en yüksek illerden biri olan Hakkari'de, anne-bebek ölüm oranlarını azaltmak için bir çalışma başlatma aşamasındayız. Bu çalışmadaki amacımız her gebemizi ve bebeğimizi takip edebilmektir. Bu amaçla müdürlüğümüz bünyesinde bir ekip oluşturacağız. Söz konusu haberin başlığında 'Son 6 ayda 19 bebek öldü' şeklindeki ifade sanki ilimizde herhangi bir sebeple 19 bebek ölmüş gibi yorumlanmaya açık olup, yanlış anlaşılmalara neden olmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü olarak anne-bebek ölümlerinin takiplerini yaparak, önlenebilir oranları önlemek temel hedeflerimizdendir. Ancak özverili sağlık çalışanlarının sanki çalışmıyorlarmış gibi gösterilmesini ve amacı dışına çıkan açıklamaları kabul etmemiz söz konusu değildir. Söz konusu haberin içeriğinde verdiğimiz bilgiler doğru olup, haber olarak yanlış yorumlara sebep olacak tarzda yansıtılması söz konusudur. İl Sağlık Müdürlüğü olarak örnek bir çalışma başlatma hazırlığı içerisindeyiz ve bu amaçla da bir birim kuracağız. Konuyla ilgili süreçte yapılan çalışmanın vatandaşlarımıza ulaştırılması için gerekli açıklamalar basınımız aracılığıyla kamuoyuna yapılacaktır"
denildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 20:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?