2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Bedirhanoğlu göreve başladı

29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Hakkari Belediye Başkanı seçilen Dr. Fadıl Bedirhanoğlu büyük bir coşku ile görevine başladı.

İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra yüzlerce partili ile birlikte belediye binasına gelen Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nu eski Belediye Başkanı Kazım Kurt çiçekle karşıladı. Daha sonra birlikte belediye balkonuna çıkan Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ve eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, dışarıda kendilerini bekleyen halka hitaben birer Kürtçe konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, Dr. Bedirhanoğlu'na 'Hakkari'nin anahtarı' diye tabir ettiği ve üzerinde Hakkari haritası şeması bulunan kristal bir plaket hediye etti.

Partililer daha sonra belediye başkanı makamına geçtiler. Eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'na makamını teslim etti. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, bu makamın kendisinin değil, halkın makamı olduğunu belirterek, kendisinin bu koltuğa oturmaya değil, hizmet yapmaya geldiğini söyledi.

Aralarında DTP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, yeni seçilen belediye başkanları, eski belediye başkanları ve partililerinde bulunduğu kalabalık daha sonra bir süre sohbet ettiler. Sohbet sırasında Yüksekova eski Belediye Başkanı Salih Yıldız, makamda bulunan partili ve belediye başkanlarına 'YSK Hakkari Merkez ve Yüksekova belediye başkanını iptal etmiş. Yeni telefon geldi bana haberiniz olsun' şeklinde Nisan 1 şakası yaptı. Ancak Yıldız'ın yaptığı şakaya partilileri inandıramadı. Partililer bunun Nisan 1 şakası olduğunu hemen anladı.

DTP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Çukurca ilçesinde yapılacak olan şenliğe katılmak üzere ilden ayrıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 16:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?