2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Bedrihanoğlu halka seslendi

Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) Hakkari Belediye Başkanlığı'na seçilen Dr. Fadıl Bedrihanoğlu, halka Kürtçe seslenerek bölgedeki kanın bir an önce durması için birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Sabah saatlerinden itibaren kutlama yapılan Altay Caddesi, partililer tarafından tamamen trafiğe kapatıldı. Toplanan kalabalık burada davul zurna ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Parti binasının balkonuna çıkarak halka Kürtçe seslenen Dr. Fadıl Bedrihanoğlu, annelerin artık gözyaşı dökmemesi için herkesin barışa katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Bedrihanoğlu ,"Bu kanın bir an önce durması için halkın verdiği mücadeleyi hepiniz görüyorsunuz. Biz ne Kürt ne de Türk annelerinin artık gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Biz birlik, beraberlik ve kardeşlikten yanayız. Barışın sağlanması için herkesin katkı sunmasını bekliyoruz" dedi.

Belediye başkanı seçilen Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP İl Başkanı Hasan Güzel ve beraberindeki partililer, ellerinde bulunan gülleri halkın üzerine serpti. Altay Caddesi sakinleri ise evlerinin balkonlarında kol kola girip halaylara eşlik etmeye çalıştı. DTP'nin kutlamaları canlı müzik eşliğinde devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 19:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?