4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Beklenen kunduralara kavuştular

Hakkari'nin Oğul köyü Dilekli Mezrası İlköğretim Okulu'nda okuyan ve maddi durumları iyi olmadığı için kara lastik ayakkabı giyen öğrenciler, Vali Nasuhbeyoğlu'nun gönderdiği kundura ayakkabılar ile büyük sevinç yaşadılar. 

Şehirden yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan 10 hanelik mezranın 1 derslikteki ilköğretim okulunda okuyan 16 öğrencinin çoğu, maddi imkansızlıklar sebebiyle okula kara lastik ayakkabı ile geliyorlardı. 

Mezraya giden İHA muhabiri vasıtasıyla Vali Nasuhbeyoğlun'dan kundura ayakkabı isteyen, artık kara lastik ayakkabı giymek istemediklerini belirten öğrencilerden Semra ve Fatih Turan, "Valimizden sürekli giydiğimiz için kokan kara lastik ayakkabılardan bizi kurtarmasını istiyoruz" şeklinde seslenmişlerdi. 

Valinin talimatı üzerine Dilekli mezrasına giden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Tanyürek, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Lütfullah Yılmaz, öğrencilerin ayaklarındaki kara lastik ayakkabıları kendi elleriyle çıkartarak kundura ayakkabılarını giydirdiler. 

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Lütfullah Yılmaz, Vali Nasuhbeyoğlu'nun geldiği günden bu yana eğitim ve öğretime büyük önem verdiğini okumayan çocuk ise bırakmadığını ve imkanlar dahilinde her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Yılmaz Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından alınan 16 kişilik ayakkabı için 500 YTL harcandığını söyledi. 

Yardımlarını alan öğrenciler seslerine kulak veren Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'na teşekkür ettiler. Öğrenciler, "Daha önce lastik ayakkabıyla okula geliyorduk. Yardım aldığımız için çok mutluyuz. Bundan sonra derslerimize daha çok çalışacağımıza sayın valimize söz veriyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 12:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?