3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Belediye açık pazar yerini belirledi

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokakları mesken tutan seyyar satıcılar için yeni bir pazar yeri belirledi.

Belediye Zabıta Müdürü Fahir Berkay ve beraberinde bulunan 10 yakın zabıta memuru sabah saatlerinde Altay, Cumhuriyet, İstiklal Caddeleri ile şehrin değişik cadde ve sokakta bulunan seyyar satıcıları dolaşarak kaldırımlarda tezgahlarını kaldırmalarını ve kendilerini Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Sigortalar Korumu (SSK) arkasındaki boş alanda açık pazar yeri kurulduklarını tebliğ ettiler.

Zabıta Müdürü Fahri Berkay, seyyar satıcıların cadde ve sokaklardaki kaldırımları işgal etmesiyle birlikte vatandaşın yol ortasında yürümek zorunda kaldığını belirtti.

Berkay,"Hakkari'de seyyar satıcıların kalabileceği bir alan olmadığı için yıllardır kaldırımlar üzerinde satışlarını yapmaktadırlar. Bu durumda oldukça rahatsız olan vatandaşlar kaldırımları kullanamadıklarını bize bildirdiler. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan (SSK) arkasındaki özel şahıslara ait bir boş alanı kiraladık ve burayı açık pazar yerine dönüştüreceğiz. Bütün seyyar satıcıları tek tek dolaşarak isimlerini yazıp durumu kendilerine bildirdik. Cumartesi günü seyyar satıcılar arasında kura yapılarak yer açık pazar yerinde yerleri belirlenecektir. Duruma itiraz edenlerin ise kesinlikle seyyar satıcılık yapmalarını izin vermeyeceğiz. Açık pazar yerinin kurulmasıyla artık vatandaşımız cadde ve sokaklardaki kaldırımları rahatlıkla kullanabilecektir. Yıllardır düşünülüp de yapılmayan açık pazar yeri nihayet bu yıl yapılmıştır" dedi.

Seyyar satıcılar ise, Hakkari'de ilk defa kurulacak olan açık pazar yeri için heyecanlı olduklarını belirttiler. Duruma itiraz etmeyeceklerini anlatan seyyar satıcılar, bu konuda geç bile kalındığını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 15:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?