3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Belediye aracında kaçak mazot

Danıştay 1. Dairesi, kaçakçılık suçuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen 2 bin 400 litre akaryakıtı belediye araçlarında kullandırttığı iddiasıyla Hakkari ili Çukurca ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Kanar hakkında “görevi kötüye kullanmak" suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma açılmasına izin verdi.

Danıştay 1. Dairesi, verdiği kararda şöyle denildi:

“Tahir Özek ile Mehmet Kanar arasında düzenlenen tutanakta, Özek petrol firmasına saklanmak üzere teslim edilen kaçak akaryakıtın muhtelif zamanlarda belediye tarafından kullanıldığı belirtilmektedir. Bu nedenle, kaçakçılık suçuna konu olan ve olay tarihinde yürürlükte bulunan mülga 4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na göre tasfiyesi için Hakkari Gümrük Başmüdürlüğü’ne iadesi gereken kaçak akaryakıtın Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın bilgisi ve talimatı doğrultusunda tüketildiği yolundaki eylemin adı geçen tarafından gerçekleştirildiği açık olup, 4926 sayılı kanundan sonra yürürlüğe giren 5607 sayılı kanunun anılan hükmüyle ilgilinin sorumluluğunun kalkıp kalkmadığı ise soruşturma aşamasında değerlendirilecek bir husustur."

Daire, İçişleri Bakanlığı’nın verdiği yargılama iznine itiraz eden DTP’li belediye Başkanı Kanar’ın itirazını oybirliğiyle reddetti. Bu kararın ardından Kanar hakkında, “görevi kötüye kullanmak" suçunu işlediği iddiasıyla Çukurca Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatacak

anka
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 14:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?