4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Belediye çalışanlarından örnek davranış

Yüksekova ilçe belediye personelinin maaş için sözleşme imzaladığı Halk Bankası tarafından 241 çalışana promosyon olarak 212 bin YTL ödenirken, personelin isteği üzerine bu paranın 30 bin YTL'si ile belediye başkanlığına iki adet araç hibe edildiği belirtildi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-Sen) ve Genel-İş Sendikası ile Halk Bankası arasında 5 yıllığına yapılan sözleşme gereği kazanılan promosyon ücretleri bugün belediye personeline dağıtıldı. Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız'ın da katıldığı törende 7 sözleşmeli işçi, 234 personel olmak üzere toplam 241 kişiye promosyon paraları dağıtıldı. Sözleşmeli işçilerin promosyon parasının kişi başına 200 YTL, personelin ise 900 YTL olduğu ve çalışanların isteği ile bu paradan 30 bin YTL değerinde belediye başkanlığına iki adet otomobil alındığı belirtildi.

Törende bir konuşma yapan Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, personelin bu duyarlılığından dolayı duygulandığını ifade etti. Başkan Yıldız, "Bu hareket beni çok duygulandırdı. Bu zor şartlarda dahi personelimizin kurumuna sahip çıkması örnek bir davranıştır. İki adet aracın personel tarafından kuruma hibe edilmesi belki bir ilktir. Belediyemiz adına, partim adına ve Yüksekovalılar adına bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

TÜM-BEL-Sen Yüksekova dönem sözcüsü Tahir Tekinalp ise, yaptığı açıklamada, arkadaşları ile toplanarak böyle bir karara vardıklarını açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 16:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?