2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Belediye ekibi mahsur kaldı

Hakkari'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan depoda meydana gelen arızayı gidermek için paletli kar üstü ambulans ile yola çıkan 4 kişilik belediye su arıza ekibi, tipi ve fırtınadan dolayı 5 saat boyunca mahsur kaldı. Ekip, arıza yerine ulaşmadan geri döndü.

Belediye Su Arıza ekibi, şehir merkezinin içme suyu ihtiyacının bir kısmını sağlayan Berçelan Yaylası'ndaki içme suyu deposunda meydana gelen arızanın giderilmesi harekete geçti. Sabah saatlerinde İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis'e ait paletli kar üstü ambulans ile yola çıkan 4 kişilik Belediye Su Arıza ekibi, tipi ve fırtınadan dolayı kara saplandı. Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın sonucu bir türlü kaldığı yerden çıkarılamayan ve yaşanan aşırı soğuklardan dolayı mazot filtresi donan araçta bulunan belediye ekibi donma tehlikesi geçirdi. Ekibin, cep telefonu kurumlarını arayarak yardım talebinde bulundular.

Bunun üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait bir iş makinesi yola çıkarıldı. Ancak iş makinesi bölgeye ulaşana kadar belediye ekibi, aracını çalıştırarak saplandığı yerden çıkartarak kendi imkanları ile kurtulmayı başardılar. Ekip, tipi ve fırtınadan dolayı arızaya ulaşmadan şehre geri dönmek zorunda kaldı.
Belediye Su Arıza Şefi Halit Tunç, tipi ve fırtınadan dolayı arızaya ulaşmadan geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Tunç, "Şehrin içme suyu deposundaki arızayı gidermek için yola çıktık. Ancak aracımız zaman zaman kara saplandığı için bir türlü ilerleyemedik. Kar çok olduğu için de geri dönmek zorunda kaldık. Arızaya yeniden gidebilmemiz için iş makinelerinin yolu tamamen açmasını bekleyeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 10:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?