5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Belediye gece mesaisinde

RAMAZAN VE SICAK YÜZÜNDEN GECE MESAİSİ

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından değişik mahallelerde sürdürülen yol yapım ve genişletme çalışmaları, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması ve Ramazan ayı olması nedeniyle akşam saatlerinde yapılmaya başlandı.

Hakkari Belediyesi tarafından bir süre önce Dağgöl ve Karşıyaka mahallelerinde başlatılan yol genişletme ve parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Daha önce gündüz yapılan çalışmalar aşırı sıcaklar ve Ramazan ayı nedeniyle akşam saatlerinde yapılmaya başlandı. Dağgöl Mahallesinde iftardan sonra yapılan parke taşı döşeme çalışmalarına mahalle sakinleri de destek veriyor. Ekiplerin akşam saat 20: 00'de başladıkları çalışmalarını sahur vaktine kadar sürdürüyor.

Çalışmaların başında bulunan Belediye Encümeni Selim Engin, mahalleleri güzel bir yola kavuşturmak için bir süre önce başlattıkları yol yapım ve genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Havalarının aşırı sıcak olması ve Ramazan ayı nedeniyle daha önce gündüz saatlerinde mahallelerde sürdürülen parke taşı döşeme çalışmalarının akşam saatlerinde yapılmaya başlandığını belirten Engin, "Mahalle yollarını Ramazan bayramına yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şuanda Dağgöl ve Karşıyaka mahallelerinde parke taşı döşeme çalışmalarımız sürüyor. İki mahallede toplam 30 kişilik bir ekip canla başla çalışarak yolları Ramazan bayramına yetiştirmeye çalışıyor. Ayrıca aşırı sıcaklar ve Ramazan ayı nedeniyle ekiplerimiz çalışmalarını akşamları sürdürüyor. İftardan sonra çalışmalara başlayan ekiplerimiz sahur vaktine kadar parke taşı döşüyor. Bu çalışmalara mahalle sakinleri de destek veriyor. Belediye halk el ele yol çalışmalarında bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Yol yapım çalışmalarına destek veren Dağgöl mahallesi sakinlerinden Veysi Orhan ise, yaklaşık 50 yıldır gelmiş geçmiş hiç bir belediyenin mahalle yollarını yapmadığını belirterek, "Yıllar sonra ilk kez yollarımız parke taşı ile döşenmeye başlandı. Yazın tozdan kışın ise çamurdan geçilmeyen yollarımız şuanda kilit taşları ile döşeniyor. Yolumuzun biran önce bitirilmesi için mahalle sakinleri olarak bizlerde akşam saatlerinde yapılan ve sahur vaktine kadar süren çalışmalara destek veriyoruz. Yıllar sonra bizleri güzel bir yola kavuşturan belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

RAMAZAN VE SICAK YÜZÜNDEN GECE MESAİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 13:26:01
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 13:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?