3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Belediye hesaplarına haciz

Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, kısıtlı imkanlarla sunulan hizmetlerin bazı zihniyetler tarafından engellenmeye çalışıldığını öne sürerek, banka hesaplarına haciz konulması kararının insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

Bu sabah saatlerinde belediye binası önünde personeli ve sivil toplum örgütlerinin da katılımıyla bir basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Metin Tekçe, SSK’nın gelirlerine haciz koymasını eleştirerek hizmetlerinin engellenmek istendiğini, bu zihniyetlere karşı mücadele etmek için halkın desteğiyle çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Konuşmasında şimdiye kadar acıyı ve sevinci Hakkari halkıyla paylaştıklarını belirten Başkan Tekçe, "Göreve geldikten sonra 8 aylık bir dönemde çok kıt ve çok zor imkanlarla hizmet vermeye çalıştık. Çok iyi bir hizmet veriyoruz diyemiyoruz. Ancak mevcut imkanlarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunma gayretlerimiz vardı. Bu çalışmalarımızı gören bazı zihniyetler bunu kabullenemeyerek; personelimizin çocuklarını okutabilmeleri için her ay birer maaş ödememizi istediler" dedi.

Mahalli seçimlerde tavrını ortaya koymuş olan yöre insanının, bu tavrı hazmedemeyen bazı zihniyetler tarafından cezalandırılmak istendiğini ifade eden Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, şunları söyledi:
"Bu soğuk kış günlerinde halkımıza hizmet vermek istiyoruz. Ancak bazı zihniyetler bunu engelleme çabasına girdiler. Bir iş makinesi şu anda bakımı yapılmış; ancak haciz olduğu için alamadık. Halkımız ve kendi imkanlarımızla aracımızı getireceğiz. Bu bütün engellemelere rağmen hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Hizmetlerimizi durma noktasına getirenler insan hakları suçu işlemişlerdir. Önümüzdeki hafta pazartesi günü milletvekilleri ve bakanlarla haczin kaldırılması için çaba harcayacağız. Sonuç almadığımız taktirde farklı tepki göstereceğimizi belirtiyoruz."

Basın açıklamasının ardından Belediye Başkanı Metin Tekçe, belediye için yeni alınan bir iş makinesinin açılışını yaparak hizmete soktu. Bu arada haciz konusuna tepki gösteren Belediye Garaj Amiri Sami Tekçe, arızalı ve tamirde olan araçlarının haciz dolayısı rehin alındığını belirterek, artık iş yapamaz hale geldiklerini söyledi. Belediye personelleri ise kış şartlarında perişan olduklarını belirterek, maaşlarına konulan haczin kaldırılmasını istediler. Hakkarili vatandaşlar ise, belediyeye yapılan haksızlığın bezdirme politikası olduğunu, personeli açlık ve sefalete sürükleyen bu politikayı kınadıklarını ifade ettiler.

HAKKARİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 10:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?