2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Belediye İş Merkezi'nde ısınmak sorun

Hakkari Belediyesi’ne ait iş hanında ısınma sorununun çözülmemesi üzerine kiracı olan esnaflar, kendi imkanlarıyla ısınmaya çalışıyorlar.

Altay Caddesi üzerinde bulanan 5 katlı ve 10 dairesi bulunan iş hanında kalorifer sistemi olmasına rağmen belediyenin ilgisizliği yüzünden esnaflar ısınma problemi yaşıyor. Bazı esnaflar işyerlerine kat kaloriferi çekerken bazı esnaflarda ısıtıcı sobalarla bu sorunu gidermeye çalışıyor.

Belediye iş hanı esnaflarından Yaşar Aktaş isimli esnaf, trilyonluk binanın ısınma sorununun yıllardır bir türlü çözülmediğini, geçen yıllarda da esnafın kendi aralarında para toplayarak binaya kazan ve yakıt aldığını söyledi. Aktaş, "Soğuk havalar her geçen gün artmaya devam ediyor. Havaların soğumasıyla birlikte ısıtıcı soba kullanmak zorunda kalıyoruz. Isınma sorunu yüzenden bazı esnaflar binadan ayrılmak zorunda kaldı. Belediyenin kalorifer sorununa biran önce çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Belediye yetkilileri ise, binanın ısınma problemini çözmek için çalışmaların devam ettiğini ve kiracıların mağduriyetlerinin giderileceğini bildirdi.

HAKKARİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 13:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?