2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Belediye kamyonla kar taşıyor

Hakkari şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda biriken kar yığınları kamyonlara yüklenerek şehir dışına çıkartılmaya başlandı.

Hakkari Belediye Başkanlığı karla mücadele ekiplerinin 1 gün içersinde 50 kamyon dolusu olan yaklaşık 500 ton kar yığınını çarşı içinde toplayarak şehir dışına çıkardığı bildirildi. İş makinelerinin yardımıyla toplanan ve çığ gibi büyüyen kar yığınları kamyonlara yüklenerek şehir dışına çıkartılırken, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü personeli ile bazı esnaflar ise çalışmalara küreklerle destek veriyor. Çalışmalar nedeniyle Cumhuriyet Caddesi ise geçici bir süre için trafiğe kapatıldı.

Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış, kar yığınları nedeniyle geçilmez bir hale alan cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Akış, "Çarşı içindeki kar yığınları bugünden itibaren şehir dışına çıkartmaya başladık. Belediye personeli başta olmak üzere vatandaşlarda küreklerle ekiplerimize destek veriyor. Bugün sabah saatlerinde başladığımız çalışmalarda her bir araç 10 ton kar yüklediği için 50 kamyondan 500 ton kar yığınını şehir dışına çıkarttık. Halen il dışına çıkacak 150 kamyonluk kar yığını kalmıştır" dedi.

Bazı vatandaşlar ise, karın Hakkari için bir bereket olduğunu kar yağışından hiç şikayetçi olmadıklarını belirtti. Bir belediye çalışanı ise cadde ve sokaklarda geceli gündüzlü olarak karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 17:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?