2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Belediye logarları temizledi

Hakkari'de tıkanan logarların içinde yerlere döşenen halıfleks ve meyve kasalarının çıkması belediye ekiplerini şaşırttı.

Namık Erdoğan ve Kayacan Caddesi üzerinde bulunan dere yataklarında bulunan üstü kapalı logarların tıkanması üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Tıkınmaları gidermek için gün boyu çalışan ekipler gördüklerinin karşısında ne yapacağını şaşırdılar. İş makinenin yardımıyla yapılan çalışmalarda tıkanmalara neden olan halıfleks, sebze kasaları ve yığınla çöp ortaya çıkartıldı. Çalışmaları yerinde izleyen Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun da, gördüklerinin karşısında şaşırması dikkatlerden kaçmadı.

Hakkari Belediye Başkanlığı Çevre ve Temizlik Müdürü Naif Yaşar, son günlerde dere yataklarında meydana gelen pis kokuların vatandaşı rahatsız ettiğini belirtti. Yaşar, "Daha önce dere yataklarının içi çöplerden tamamen temizlenmişti. Evleri dere yatağında bulunan vatandaşları uyararak buralara çöp atılmaması konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Son günlerde dere yataklarına ve üstü kapalı kanallara atılan atıklar tıkınmalara neden oluyor. Bu yüzden çevreye de pis kokular saçılıyor. Vatandaşımızın rahatsız olmasına bizimde gönlümüz razı değil gece gündüz demeden ekiplerimiz gerek dere yataklarındaki gerekse tıkanan kanalarla uğraşıyor. Önceki gün dere yatağında tıkanmalar meydana gelmişti. Gün boyunca ekiplerimiz bu tıkanmayı gidermek için çalıştı. Devreye iş makineleri soktuk. En sonunda bizi bile şaşırtan bir durumla karşılaştık. Tıkanmaya neden halıfleksler ile sebze kasaları imiş. Bunları çıkartırken birçok vatandaş ise bize şahit oldu. Bu şehir hepimizin. Halkımıza rica ederek 'Dere yataklarına çöp atmayın, mahallede bile çöplerinizi belirlenen saatlerde çöp noktalarına bırakın' diyoruz. Ekiplerimizin gece gündüz çalışmasına rağmen halen bazı noktalarda çöpler mevcut. Bu da bizi üzüyor" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 19:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?