4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Belediye törene gelmedi

HAKKARİ'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI

Hakkari'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Askerler şehir merkezinde slogan atarak yürürken, yöresel kıyafetlerle geçit törenine katılan kızlar ise büyük alkış aldı.

Sabah saatlerinde valilik önünde başlayan kutlamalara; Vali Muammer Türker, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Eyüp Gürler, AK Parti milletvekili A. Muttalip Özbek, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından törene katılan askerler, Orduevi'ne kadar; "Her şey vatan için", "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Vatan sana canım feda" sloganları atarak yürüdü.

Hakkari Belediye Başkanlığından kimsenin katılmadığı törene Şehir Stadyumu'nda devam edildi. Vali Muammer Türker burada beraberindeki protokol üyeleriyle halkın ve öğrencilerin bayramını kutlarken, daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu sırada tören için stadyumda bulunan Askeri Bando Takımı'nın yanına giden iki çocuk, bir süre askerlerle sohbet etti. Okulların Askeri Bando Takımı eşliğinde yapılan geçit töreninin ardından askerlerle birlikte yürüyen çocukların trampetlere elleriyle vurmaya çalışması dikkatlerden kaçmadı. Törenlerin ardından bir komutan çocukların trampet ve borazan çalmasına izin verdi.

Öte yandan, değişik okullardan gelen kız ve erkek öğrencilerin yöresel kıyafetlerle yaptıkları halk oyunları gösterisinin ardından geçit törenine katılmaları büyük alkış aldı.

Kutlamaların yapıldığı stadyum çevresine sinyal bozucu araçlar konulurken, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ise tören boyunca yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kutlamalara sadece bazı ailelerin katılması ve tribünlerin boş kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

HAKKARİ'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
HAKKARİ'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
HAKKARİ'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
HAKKARİ'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
HAKKARİ'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2011 Perşembe 14:27:00
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 15:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?