4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Belediyede bile su yok

Hakkari Belediye Başkanlığı'na ait iş merkezindeki içme suyu sıkıntısı bir türlü giderilemiyor.

İş merkezindeki esnaflar sıcakların başlamasıyla birlikte binanın kokmaya başladığını belirterek, belediye yetkililerini göreve çağırdı.

Altay Caddesi üzerinde yapılan 5 katlı Belediye İş Merkezi bakımsızlıktan çürümeye başladı. Yaklaşık 3 yıldır içme suyu sıkıntısının çekildiği binada bu sorunun çözülmemesi üzerine havaların ısınmasıyla birlikte çevre ve sağlık sorunlarının ortaya çıkacağı belirtiliyor. İş merkezi esnaflarından Kerem Kanat, Salih Tatlı, binanın kendi haline bırakılıp adeta çürümeye terk edildiğini, içme suyu gibi birçok sorun bulunduğunu anlattılar. Binada yıllardır içme suyu sıkıntısı bulunduğunu, ilgililere anlatıp basın yoluyla defalarca bu sorunu dile getirdiklerini anlatan esnaflar "Belediye yetkilileri sorunların üstesinde geleceklerine dair bize söz verdiler. Ancak aradan hayli zaman geçmesine rağmen halen bir çözüm bulunmuş değildir. Son günlerde havaların iyice ısınmasıyla birlikte bina pislikten kokmaya başladı. Suyun akmaması üzerini ise son zamanlarda tuvalet bölümlerinde bulunan bazı musluklar ise kimliği belirsiz kişiler tarafından çalınmıştır. Belediye yetkililerinin hem bina temizliğine hem de içme suyu sıkıntısına bir çözüm bulması gerekir" şeklinde konuştular.

Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, sıkıntının giderilmesi için teknik elamanlarını ileriki tarihlerde binada bir inceleme yapacaklarını söylemekle yetindiler.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 13:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?