4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Belediyede gerginlik sürüyor

Hakkari'de 28 aydır maaşlarını alamayan çalışanların arasında tartışma ve gerginliği sürdüğü bildirildi.


Hakkari Belediyesi'nde önceki gün kavgalara ve tehditlere kadar varan belediye başkanı ile memur ve işçiler arasındaki gerginlik sürüyor.

Memurların 16, işçinin ise 28 aydır maaş alamadığı Hakkari Belediyesi'nde memur işçi ve belediye yetkilileri arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Aç olduklarını söyleyen belediye çalışanları bayram için sadece 1,5 aylık maaş istediklerini, Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin ise buna direndiğini belirttiler.

Belediye işçi temsilcisi yetkilileri, daha bir şey çözümlenmeden basına bilgi vermelerinin doğru olamayacağını belirterek, çalışanlar arasında gerginlik ve huzursuzluğun sürdüğünü belirttiler. Yetkililer, "Belediye Başkanı Tekçe ile bir türlü uzlaşamıyoruz. Memur ve işçiler ise oldukça huzursuzdurlar. Bu memur ve işçiler 28 aydır maaş alamıyor. Elbette bayramda çocuklarına bir şey alamadıkları için huzursuz olacaklar. Bugün eylem yapacaktık. Ancak Demokratik Toplum Partisi Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani'nin devreye girmesini bekliyoruz. Yarın milletvekili bu işi çözmek ise iş bırakma eylemine gireceğiz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 17:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdem er IP: 88.225.210.xxx Tarih : 10.10.2007 15:59:55

Ne ekerseniz onu biçersiniz