3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Belediyede iş bırakma eylemi

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetleri İşçileri Sendikası (Belediye İş Sendikası) Örgütleme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Hakkari Belediyesi'nde çalışan ve sendikalarına üye olan 246 belediye işçisinin 33 aydır maaşlarını tam alamadıklarını belirterek, sorunun çözümü talebi ile iş bırakacaklarını açıkladı.

Önceki gün Hakkari'ye Genel Sekreter Ali Çelenk, bugün öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye Başkanlığı önünde sendika yöneticileri ve işçilerle bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı. Bugünden itibaren işçilerin iş bırakma eylemi başlatacaklarını belirten Çelenk, bundan dolayı Hakkari halkından özür dilediklerini belirtti. 2003 yılından bugüne kadar maaş ikramiye ve sosyal hakları alamayan her bir işçinin 80 ile 90 bin YTL alacağı olduğunu ifade eden Çelenk, bunun toplamda 20 milyon YTL olduğunu söyledi.

Üyelerinin hayatlarını sürdürmek en temel ihtiyaçlarını karşılamak için borçlandıklarını maaşlarını alamadıkları için borçlarını ödeyemediklerini ifade eden Ali Çelenk, belediye işçilerinin Hakkari halkını mağdur etmemek onlara giden hizmetin aksamaması için ellerinde gelen özveriyi gösterdiğini anlattı.

Çelenk, ancak özveri ve sabrında bir sonu olduğunu ve hiç kimsenin belediye işçisini bu duruma düşürmesine hakkı olmadığını söyledi. Artık bıçağın kemiğe dayandığını ifade eden Ali Çelenk şöyle konuştu:

"Belediye işçisi, ücret ve sosyal haklarını alacakları sorununa dikkat çekmek ve sorunun çözümü talebi ile iş bırakacaklardır. Hakkari Belediyesi önünde eylem yapmamızın sebebi yıllardır hak etmiş olduğumuz alın terini, emeğimizi maaşımızı, ikramiye alacaklarımızı alamamamızdan dolayı bugün Hakkari Belediyesinin önündeyiz. Ben bugün burada hükümete ve sayın Başbakana sesleniyorum. Bu alacaklar yıllardır birikmiş ve belediye artık üstesinde gelemiyor ve kesinlikle bu rakamı ödeyecek güçte değildir. Belediyenin payları ve İller Bankası gelirleri ortadadır. Bu gelirlerle alacakların ödenmesi mümkün değildir. Türkiye de insan hakları ve demokrasi varsa, buradaki insanlarında ücret güvencesi olmasını istiyoruz. Belediyelerimiz ekonomik kıskaç altında ücretleri ödeyemez durumdalar. Bu kanunlar ve yasalarla asla ve asla arkadaşlarımızın ücretlerini ödeyemezler. Dolayısıyla yeniden çağdaş, demokratik bir yerel yönetim yasası hazırlayarak belediyelerimizin gelirlerini arttırın."

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 14:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?