4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Belediye'den radikal karar

Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı İsa Bor, başıboş hayvan sahiplerine yazılı tebliğ göndererek bundan sonra çarşı içinde gördükleri hayvanları toplayıp keserek etlerinin fakir ve kimsesizlere dağıtacakları uyarısında bulundu. 

Yıllardır şehrin değişik noktalarını mesken tutarak çöplüklerde beslenen başıboş hayvanlarla bir türlü başa çıkamayan Hakkari Belediyesi radikal bir yönteme başvurdu.
 
Başkan Yardımcısı İsa Bor, mahalle muhtarlığının aracılığı ile hayvan sahiplerine gönderdiği tebliği İHA muhabirine açıkladı. Başkan Bor, Belediye Zabıta Müdürlüğü'nce yürütülen çalışma ve kontrollerde başıboş hayvanların şehir merkezine kadar geldikleri ve çevreyi ciddi anlamda kirlettiklerini belirtti. 

Mahalle ve şehir merkezinde dolaşan başıboş hayvanların hem çevreyi kirlettiklerini hem de görüntü kirliliği yarattıklarının tespit edildiğini ifade eden Bor şunları söyledi; 

"Defalarca mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantılarda mahalle sakinlerini uyarması için gerekli kararlar alınmış ve uyarılar yapılmıştır. Ancak bugüne kadar kurallara riayet edilmemiştir. Bu nedenle bundan sonra şehir merkezinde ve mahallelerde görünen başıboş hayvanların tespiti durumunda Zabıta Müdürlüğü'nce veteriner kontrollüğünde kesilip fakir ve kimsesizlere dağıtılacaktır. Yasa gereği yapılan bu uyarılardan sonra gerekli cezai müeyyideler uygulanacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?