4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Belediye'den sivrisinek mücadelesi

Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri şehrin değişik noktalarında sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı.


Son günlerde havaların iyice ısınmasıyla birlikte vatandaşları rahatsız etmeye başlayan haşerelere karşı ekipler geceli gündüzlü olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyorlar.

Çarşı içi başta olmak üzere çalışmaların tüm mahallelerde devam ettiği belirten Belediye Başkanlığı yetkilileri, sivrisinek ve haşerelerden korunmak için özelikle toprak evlerde kalan vatandaşların evlerinin dış cephe kısımlarını mutlak suretle kireçlenmesi gerektiğini belirttiler. Belediye yetkililer, "Son günlerde sivrisinek ve haşerelerin çoğaldığını tespit ettik. Ekiplerimiz ilaçlama makinesi ile birlikte şehrin değişik noktalarında çalışma başlattı.

Özelikle sıcakların arttığı bugünlerde bütün vatandaşlardan ricamız, çevreyi temiz tutmaları ve belediyenin belirlemiş olduğu noktalarda çöplerini boşaltmalarıdır. Bu yapılmadığı taktirde ilaçlama çalışmaları boşa gidecektir" şeklinde konuştular.


Ali Yaman isimli vatandaş ise, ilaçlamanın etkisini göstermeye başladığını belirtti. Ancak belediyenin belirlediği saatlerde özelikle Dağgöl Mahallesi sakinleri olarak çöplerini bırakmalarına rağmen ekiplerin kaldırmadığından yakınan Yaman, haşerelerin evlerine girdiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 23:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?