5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Belediyeden temizlik seferberliği

BELEDİYE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAK

Hakkari Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürü Naif Yaşar, bir çok mahallede temizlik seferberliği başlatacaklarını belirtti.

Temizlik İşleri Müdürü Naif Yaşar, Dağgöl mahallesi gibi 14 ayrı noktanın da adeta çöp merkezi haline getirildiğini belirterek, buraları temizlemek için çalışma seferberliği başlatacaklarını söyledi. Yaşar, "Bir yıl önce çöp noktası olmamasına rağmen yığınla çöpün atıldığı Dağgöl mahallesi ile bir çok noktada temizlik çalışması başlattık. Bu yıl aynı noktalara baktığımızda yine yığınla çöp atılmış. Şehrin 14 ayrı noktası bu durumdadır. 12 kişilik ekibimizle birlikte mahalle sakinlerinin de desteğini arkamıza alarak çöp atılan dere yatakları ile mahalle aralarındaki boş alanları temizleyeceğiz. Zabıta ekiplerini de beraberimizde götürerek, çöplerin çöp noktası dışında dere yataklarına atılmaması konusunda uyarılarda bulunulacaktır. Uyarılara aldırış etmeyenlere zabıta ekiplerimiz tarafından para cezası kestirilecektir. Temiz bir Hakkari için tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" dedi.

Ahmet Işık ve Yahya Tatlı isimli vatandaşlar, belediye ekiplerinin geceli gündüzlü bir çalışma sonucunda mahallenin çevresini çöplerden arındırmasına rağmen kurallara riayet etmeyen bazı sakinlerin Sekaf dere yatağı ile boş alanları çöp noktası haline getirildiğini belirttiler. Havaların ısınmasıyla birlikte çevreye pis kokular saçan bu noktalarda türeyen haşerelerin kendilerini rahatsız ettiğini belirten vatandaşlar, belediyenin kuralara uymayanlara ceza kesmediği taktirde bunun önüne geçemeyeceğini ifade ettiler.

BELEDİYE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 14:47:01
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 19:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?