5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Belediyenin borcu 61 milyona çikti

BASKAN BEDIRHANOGLU 9 AYLIK ÇALISMALARINI HALKA ANLATTI

Hakkari Belediye Baskani Fadil Bedirhanoglu, 29 Mart yerel seçimlerinde belediyeyi 41 milyon borç ile devraldiklarini ve su anda ise belediyenin 61 milyon 141 bin 880 TL borcu bulundugunu belirtti.

Belediye Lokali'nde 9 aylik baskanlik döneminde yaptigi çalismalari Türkçe ve Kürtçe halkla paylasan Baskan Fadil Bedirhanoglu, 2009 yilinda partileri üzerindeki baskilar nedeniyle istenilen hizmeti veremediklerini belirterek, 2010 yilinda daha planli ve programli hizmetler yapacaklarini söyledi.

Belediyeyi 41 milyon borç ve 333 personelle devraldiklarini ifade eden Baskan Bedirhanoglu, personel sayisini aza indirmek için ellerinde geleni yaptiklarini kaydetti. Su ana kadar 41 personeli emekli ettiklerini sözlerine ekleyen Bedirhanoglu, emekli ettikleri personellerin magdur olmamasi için 2 milyon kredi alarak tazminatlarini ödediklerini belirtti. Bedirhanoglu, "Belediyenin su anda 61 milyon 141 bin 880 TL borcu bulunmaktadir. Bunun 20 milyonu personel borçlari, digeri ise piyasa ve kurum borçlaridir. 2009 yili, üzerimizdeki baskilar nedeniyle verimli bir yil olmadi. Ancak 2010 yilinda planli ve programli olarak hizmetlerimizi katlayacagiz. Gelirlerimiz kisitli oldugu için bazi aylarda personelimizin maaslarini ödeyemiyoruz. Belediyenin gelirleri giderlerini karsilamiyor. Ildeki su tahsilatini yaparak gelirlerimizi yükseltmeye çalisiyoruz. Bazi aboneler duyarli borçlarini ödüyor, bazilari ise ödemiyor. Ödemeyenler için bünyemizde icra bölümünü kurarak hizmete sunduk. Bundan sonra su tahsilati daha saglikli bir sekilde yapilacaktir. Altay Caddesi üzerinde bulunan is merkezi binamizi üniversiteye kiraya vererek, buradan da aylik 45 bin TL elde etmeye çalisacagiz. Altyapi ve yol sorunlarinin üstesinde gelmek için düzenli bir sekilde çalismalarimiz devam edecektir. Kit imkanlara ragmen bu yil birçok mahallenin toprak olan yoluna kilit tasi dösedik. Halkimizin destegi ile hizmetlerimizi katlayarak sürdürecegiz" dedi.

Toplantiya Belediye Baskan yardimcilari Hatice Demir, Metin Kazandioglu, BDP Il Baskani M. Siddik Akis ile çok sayida vatandas katildi.

BASKAN BEDIRHANOGLU 9 AYLIK ÇALISMALARINI HALKA ANLATTI
BASKAN BEDIRHANOGLU 9 AYLIK ÇALISMALARINI HALKA ANLATTI
IHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2010 Pazar 09:00:02
Güncelleme :10 Ocak 2010 Pazar 10:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?