27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Belediyenin derdi başıboş hayvanlar

Hakkari Belediyesi tarafından 7 yıl önce İran’nın Urumiye kentinde getirilip cadde kenarlarına ve refüjlere dikilen fidanların, başıboş hayvanlar tarafından tahrip edildği belirtildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Bışar Mavigöz, cadde ve sokaklarda dolaşın hayvan sayısından gün geçtikçe arttığını belirtti.

Hayvanların çevreye zarar vermemesi için görevlendirdikleri 7 çobanın hayvanlarla başa çıkamadığını söyleyen Mavigöz, "Şehirde başıboş gezen bine yakın hayvan bulunuyor. Bizden önceki belediye döneminde yurt dışından 20 bin YTL tutarında fidan getirilerek caddelere dikilmiş. Ancak fidanları koruma altına almamıza rağmen hayvanlar tarafından kökten yok edildi. Bu durum bizi üzmesine rağmen bir türlü başa çıkamıyoruz. Son olarak sokaklarda gezen hayvanları toplayarak Pehlivan Mahallesi Kopsi mevkiindeki kapalı alanda tutacağız. Hayvanlarını almaya gelenlere 200 YTL ceza kesip sahiplerine teslim edeceğiz. Bundan da başarılı olamaz isek bu defa hayvanları toplayıp şehir dışına çıkartacağız" dedi.

Çevre yolunda bulunan fidanların hayvanlar tarafından tahrip edilmemesi için etrafını tahtalarla kapatan Arafat Beyter isimli esnaf ise, cadde boyunca onlarca fidan bulunduğunu ancak hayvanların tümünü tahrip ettiğini belirtti. Dükkanının önündeki fidanları korumak amacıyla etrafını kapattığını kaydeden Beyter, şehrin görüntüsünü bozan hayvanların il dışına çıkartılması gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 14:57:55
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?