5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Belediyenin kararı sevindirdi

HAKKARİ'DE DÜĞÜNLERE YENİ DÜZENLEME KARARI VATANDAŞI SEVİNDİRDİ

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve kentin ileri gelenleri, imamlar ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı halk toplantısında alınan düğün törenleri, taziye, tefecilik, belediye hizmetleri ile ilgili 28 maddelik karar vatandaşları sevindirdi.

Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, 28 maddelik kararın önceki gün açıklanmasıyla birlikte birçok olumlu telefon aldıklarını belirtti. Düğün sahiplerini zor durumda bırakan birçok masraf getirici lüzumsuz adetleri kaldırdıklarını dile getiren Kılıç, bu kararın en çok halkı sevindirdiğini bildirdi. Alınan kararları tek tek sıralayan Başkan Kılıç, karara uymayanların düğünlerine ise gidilmeme kararı alındığını ifade etti.

Mahmut Akdağ, Sinan Kaya isimli vatandaşlar ise, yeni evlenecek olanlar için alınan kararın çok isabetli olduğunu söylediler. Alınan kararın ilde bir ilk ve sevindirici bir karar olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu kararlar alınmadan önce düğün yapan ailelerin çok zor duruma düştüğünü alınan yeni kararın ise memnuniyet verici olduğunu belirterek, kararı alanları takdir ettiklerini kaydettiler.

Kuyumcu Engin Baş ise, kararı saygı ile karşıladıklarını belirterek, daha önceleri işyerlerine gelenlerin düğünleri için 40-50 bin TL takı aldıklarını düğünden sonra ise bunu ödemekten zorlandıklarını anlatarak, kararı her ne kadar kendilerini etkilese bile desteklediklerini ifade etti.

Bayan kuaförü Gülşen Erik ise alınan kararın en çok kendilerini sevindirdiğini belirtti. Erik, gelinle birlikte saçlarını yapmaya gelen bayanların sayısında düşüş yapması ve iki bayanla sınırlı tutulmasının ise isabetli bir karar olduğunu ifade etti.

HAKKARİ'DE DÜĞÜNLERE YENİ DÜZENLEME KARARI VATANDAŞI SEVİNDİRDİ
HAKKARİ'DE DÜĞÜNLERE YENİ DÜZENLEME KARARI VATANDAŞI SEVİNDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 15:21:04
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 18:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?