4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Berçelan 3. Spor Şenliği yapıldı

Hakkari Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 3 bin 600 rakımlı Berçelan Yaylası'nda gerçekleştirilen geleneksel spor şenliğinin üçüncüsü düzenlendi.

 

Şenlik etkinlikleri kapsamında düzenlenen atletizm, bisiklet, cirit ve güreş yarışmalarının yanında yörede ilk kez yamaç paraşütü gösterisi yapıldı.
Hakkari Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan ve Abdullah Uçgun ile daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri spor şenliğinin amacının ilin sahip olduğu doğal güzellikleri tanıtarak bölgenin tesisleşmesini sağlamak ve gençleri spora teşvik etmek olduğunu söyledi.


Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ise konuşmasında, şenlikte birçok gösteri ve yarışmaların yanı sıra ilk defa yamaç paraşütü gösterisi yapılacağını belirterek "Keyifli bir gün geçireceğiz" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından kız ve erkeklerden oluşan folklor ekibi üzerlerindeki rengarenk yöresel kıyafetlerle halkoyunları gösterisinde bulundu. Bu yıl fazla kar olmadığı için yapılması düşünülen kayak yarışması iptal edilirken, daha sonra sırasıyla atletizm, bisiklet, cirit ve güreş ve değişik dallarda yarışmalar yapıldı. Davetlilere kavurma, pilav, cacık ve karpuzun arkam edildiği öğle yemeğinin ardından Adana'dan gelen Muvaffak Uygur ile Egemen Fidan isimli pilotlar, çıktıkları bir tepenin zirvesinden şenliğin yapıldığı alana kadar yamaç paraşütü ile gösteri yaptı. Hakkari'de ilk kez yapılan paraşüt gösterisi davetlileri tarafından büyük beğeni kazandı. Şenlikte aralarında Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan'ında bulunduğu kurum müdürlerinden oluşturulan 2 takım daha sonra kendi aralarında bir futbol maçı yaptı. Daha sonra Hakkari Merzan Spor Kulübü adı altında faaliyet gösterin kızlardan oluşan futbol takımı kısa bir gösteri maçı sergiledi.
Çok sayıda çadırın kurularak Türk bayrağının dalgalandırıldığı 3 bin 600 rakımında yapılan şenlikte daha davetlilere sonra müzik şöleni verildi. Aralarında Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan'ında bulunduğu vatandaşlar, Hakkari ses sanatçısı Mahmut Duman'ın okuduğu Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde saatlerce halay çekerek eğlenmenin keyfini çıkardı. Değişik illerden gelerek Hakkari'de öğretmenlik yapan ve şenliğe katılan Buket Budak, Tülay Arslan Parçası ve Necip Kızılkaya, Hakkari'de bu yıl üçüncüsü düzenlenin Berçelan Spor Şenliği'ne ilk kez katıldıklarını belirterek, burada çok güzel spor etkinlikleri yapıldığını belirttiler. Öğrenci, öğretmen ve vatandaşların bir araya gelerek çok güzel vakit geçirdiklerini dile getiren öğretmenler, "Burada 4 mevsimi bir arada yaşıyoruz. Kar var, çiçekler açmış hava sıcak ve güzel. Bizler 3 yıldır Hakkari'de özel eğitim öğretmenleri olarak görev yapıyoruz. Hakkari'ye iyi ki gelmişiz, burada yaşam çok güzel. İlk önce önyargılarla gelmiştik buraya. Fakat buradaki hayatında çok seri ve güzel bir şekilde devam ettiğini gördük. Ön yargılarımızdan kurtulduk. Öğretmenlerin, doktorların ve memurlarında buraya tayin olarak gelmelerini öneriyoruz. Buradaki çocukların eğitime, vatandaşlarında doktora ihtiyaçların var. Biz buraya gelmeden önce insanların daha çok savaş içerisinde silahlar altında yaşadığını düşünüyorduk. İstanbul'da güvenle yürüyemiyorum. Ancak burada gece saat geç saatlere kadar sokaklarda yürüyerek arkadaşlarımızla gezebiliyoruz. Bu dağlarda güvenle dolaşmak güzelliklerini fark etmek çok güzel bir şey" şeklinde konuştular.
Öte yandan ise Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Hakkari İl Müessesesi Müdürlüğü tarafından Hakkari, Muş, Bitlis ve Van illerindeki kurum çalışanları için Berçelan Yaylası'nda düzenlenen etkinlik ise renkli görüntülere sahne oldu. VEDAŞ Van Bölge Müdürü Muammer Yavuz ve il müdürlerinin katıldığı şenlikte vatandaşlar ses sanatçıları tarafından okunun Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

..
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 02:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?