2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Berçelan Mahallesi yola kavuşuyor

Hakkari Belediye Başkanlığı, 2 bin 500 hanelik ve 5 bin nüfuslu Berçelan Mahallesi'nde yıllarır yolu olmadığı için ulaşımını ilkel yöntemlerle sağlayan 150 ev halkını yola kavuşturuyor.


Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, 29 Mart yerel seçimlerinde halka verdikleri sözü yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti. Daha önceki belediyeler tarafından yolu olmayan mahalleye yol yapım girişimlerinde bulunulduğunu ancak bazı ailelerin ev ile bahçelerinin yıkılmasını izin vermediği için söz konusu yolun götürülemediğini belirten Kazandıoğlu, kendi dönemlerinde ise ailelerin 'Bahçemizi yıkın evlerimizi yıkın' deyip kendilerine kucak açtıklarını söyledi.

Kazandıoğlu, "Bu mahallede bulunan yaklaşık 150 hanelik yıllardır yolsuzdu. Ulaşımlarını ise göçlükle sağlıyorlardı. 29 Mart yerel seçimlerinde kendilerini yol yapım sözü verdik. Yaklaşık 20 gündür iş makinelerimiz mahallede çalışıyor. Mahalle sakinleri bize hiçbir engel çıkartmadan yol yapım çalışmalarında bize destek verdiler. Yaptığımız yol eskiden çıkmaz bir sokak idi. Şimdi ise birkaç güne kadar modern bir yola kavuşacak ve insanlar yıllardır çektikleri yol sıkıntısından
kurtulmuş olacaklardır. Bu mahallede kanalizasyonu da bulunmamaktadır. Altyapı ve yol çalışmalarımızı bir arada sürdürüyoruz" dedi.


Berçelan Mahallesi Muhtarı Ramazan Koç ise, mahallelerinde 150 yakın ailenin yıllardır yol sıkıntısı çektiklerini, ihtiyaçlarını ise ilkel yöntemlerle karşıladıklarını söyledi. Belediye ekiplerini karşılarında gören arsa ve bahçe sahiplerinin kendilerini hiçbir sorun çıkartmadan yardımcı olduğunu ve yolun yapımı konusunda kendilerine destek sağladığını anlatan Koç, bu ailelere teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 12:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?