4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Berçelan yolu soğuğa takıldı

Hakkari ile Van arasındaki ulaşım süresini 4 saatten 1 saat 15 dakikaya indirmek için 2 bin 750 metre yüksekliğindeki Berçelan yaylasında devam eden karayolu açma çalışmaları soğuk hava engeline takıldı.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun talimatları üzerine İl Özel İdare Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar, eksi 30 dereceye varan aşırı soğuklar nedeni ile araçların donması yüzünden kısa bir süre için ara verildi. Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Köy Hizmetleri İl Müdürü Süleyman Kaya ile birlikte bir turizm gözdesi olmaya da aday olan yaylada sürdürülen çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Dondurucu soğuklar yüzünden son bir haftadır çalışmalara ara verdiklerini belirten Hakkari Vali Yardımcısı Ali Hazma Pehlivan yapılan yeni yolun aynı zamanda Berçelan Yaylası'nın kış turizmine açılması bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

Yolun tamamlanması durumunda ulaşım sorunun büyük oranda çözüleceğini belirten Pehlivan "Beş ay önce başladığımız çalışmalar kapsamında şu anda yolun 23 kilometrelik bir kısmını tamamladık. Arazi şartlarının elverişsiz olmasına rağmen kısa bir sürede büyük mesafe aldık" dedi.

Karayolları standardına uygun olarak yapılan yolun sadece ulaşımda kolaylık sağlamakla kalmayacağını da sözlerine ekleyen Pehlivan, önümüzdeki yıllarda Berçelan'nın hem yayla hem de kış turizmi açısından büyük bir cazibe merkezi olacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 13:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan yıldırım IP: 88.240.65.xxx Tarih : 16.01.2008 18:16:33

orayı ıyı bılırım cok gıtdım ordan orası cok zor bı yolıdı ama yapılır sa guzel olur calışan arkadaş lara kolay gelsın