4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

'Berdel'e inat sevgilisine kaçtı

Üçüncü kadına karşılık kendisini “berdel” olarak veren babasına isyan ederek kaçan Sevgi Akyüz, “Satılık mal değilim” dedi

Hakkari Yüksekova’da, 8 yıl önce, biri nikahsız iki “eşi” olan babasının aldığı üçüncü kadına karşılık “berdel” olarak söz kestiği Sevgi Akyüz (18), “Satılık mal değilim. Tanımadığım biriyle evlenmem” diyerek töreye karşı çıktı. Mersin’de bir yıl önce tanıştığı Uğur Karakan’a (22) kaçan Akyüz, nikah masasına oturdu. Baba Abdulfert Akyüz’ün (44) konunun kendisini aştığını, aile büyüklerinin söz sahibi olduğunu ifade ettiği iddia edildi.

Baba para istedi
Abdulfert Akyüz, 8 yıl önce 21 yaşında olan N.Ş. ile yaşamaya başladı. Karşılığında da N.Ş.’nin ağabeyine kızı Sevgi’yi “berdel” olarak verdi. Sevgi’nin yaşı küçük olduğu için aileler arasında sadece söz kesildi. N.Ş.’nin babasını terk ettiğini anlatan Sevgi Karakan, “Ancak, babam, N.Ş’nin ailesiyle görüşmüş. Bana karşılık olarak N.Ş.’nin eş olarak gönderilmesini istemiş” dedi.


Sevgi Karakan, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Kaçtıktan sonra babam bana, ‘berdel’ gereği N.Ş.’nin kardeşiyle evlenmem gerektiğini, aksi takdirde kendisinin o aileye 25 bin YTL ile bir tabanca vermek zorunda kalacağını söyledi. Ben mal gibi satılamayacağımı söyleyip, itiraz ettim. Amcamın oğlu da beni ‘Seni öldüreceğiz’ diyerek tehdit etti. Kayınpederimi de tehdit ettiler.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 08:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?