4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Biber gazı ve su kullanıldı

Hakkari'de bugün yeniden alevlenen olaylarda yolu trafiğe kapatan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. 

Önceki gün kepenk ve kontak kapatma eyleminin yapıldığı Hakkari'de, Belediye Başkanı Kazım Kurt, bazı belediye meclis üyeleri ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) yöneticilerinin çabaları sonucu iş yerleri açılmış, hayat normale dönmüştü. 

Olayların yatıştığı kentte bugün akşam saatlerinde mahallelerde ateş yakarak yollara barikat kuran göstericiler yine eylem yaptı. Devlet Hastanesi Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, yola barikat kurarak slogan attı. Grup, olay yerine gelen polise de taşla saldırdı. 

Polis gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederken, bu sırada okullarından çıkıp evlerine gitmekte olan bazı öğrenciler olayların arasında kaldı. Yoldan geçerken biber gazından etkilenerek gözyaşı döken bazı çocuklar, aileleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Gösteriler devam ederken, olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi ile zırhlı araçlar sevk edildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 19:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?