2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Bilardo şampiyonası başladı

Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Bilardo Şampiyonası'nın final etabı Hakkari'de başladı.


Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyona öncesi bir konuşma yapan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, turnuvanın neden Hakkari'de yapıldığına ilişkin sorulara muhatap olduklarını, Hakkari'nin yanlış tanıtıldığını belirtti. Kurugöllü, "Bazı sporcularımızın aileleri buraya gelmelerine müsaade etmedi, ama biz buraya geldik, gördük ki gerçekten mükemmel bir Hakkari var. Dün sporcularımızla da görüştük. Hakkari'den memnuniyetlerini dile getirdiler.


Önümüzdeki yıllarda da Hakkari'ye gelebiliriz. Bu şirin ve güzel kent bize yanlış tanıtılmış" dedi.


Hakkari Vali Vekili Abdullah Uçgun da, Hakkari'nin Türkiye'deki olumsuz imajının silinmesi adına bu turnuvanın çok önemli olduğunu belirterek, şampiyonaya katılan bütün sporculara başarı diledi.
İl dışında gelen sporculardan Dilara Kurttapan ise, gelmeden önce tedirginlik yaşadıklarını belirterek, "Buraya gelirken tabii ki tedirginliklerimiz vardı. Çünkü hiç bilmediğimiz, hiç tanımadığımız bir ortamda nasıl karşılanacağımızı bilmediğimiz için bir tedirginliğimiz vardı. Ama dünden bu yana tedirginlik kalktı'' şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili Abdullah Uçgun, Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ertuş'un topa ilk vuruşlarıyla şampiyona başladı. Toplam 37 sporcunun katıldığı final etabının 4 gün süreceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 21:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?