2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Bilaroda şampiyonasına hazırlık

Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen Türkiye Bilardo Şampiyonası Final Etabı'nın Hakkari'de yapılacağı belirtildi.


Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Adil Özer, Türkiye Bilardo Federasyonu'nun 2009 yılı faaliyet raporunda yer alan pool erkekler-bayanlar, 3 bant gençler ve bayanlar final etaplarının 25-28 Haziran tarihleri arasında Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Salonu'nda yapılacağını belirtti. Özer, "Pool erkekler branşında 16, pool bayanlar branşında 8, 3 bant gençler branşında 16 ve 3 bant bayanlar branşında da 4 olmak üzere, toplam 44 sporcunun davet edildiği şampiyonada 2009 yılı klasman ve milli takım oluşturulacak" dedi.


Bilardo şampiyonasının yapılacağı salon ve çevresini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri tarafından tazyikli suyla yıkayarak hazırlıklarını sürdürürken, TBF'den gelen görevliler ise bilardo masalarını sıfırdan hazırlayıp final müsabakalarına hazırlıyor.


Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan TBF Bilardo Milli Takımı Antrenörü Avni Köksal "Hakkari'de yapılacak olan bu ilk Türkiye Bilardo Şampiyonası başka amaçlar da taşıyor. Buraya gönderilen bilardo masaları ve aksesuarları ise final müsabakaları sonunda federasyonumuz girişimleri sonucu il ve ilçelere dağıtılmak üzere burada bırakılacak. Hakkari'de bilardo sporunun gelişmesi adına bu ilk teşebbüs sanırım çok başarılı geçecek. Bu organizasyon Hakkari'de ilk defa oluyor. Esas Hakkari'nin
tanıtımına katkıda bulunabilsek en önemli icraatımız belki bu olacaktır. Burası hep yanlış tanıtılmış, inşallah burada yapılacak final müsabakaları sayesinde buranın huzurlu bir yer olduğu ve ilin tanıtımı ve gelişmesi belki de daha fazla gündeme gelecek. İşin en önemli kısmı da bence budur. Hakkari'ye gelip gördük, basında tanıtıldığı gibi değil. Bizim gözümüzde insanları misafirperver ve modern bir şehir olarak gördük. Hakkari'ye gelirken tehlikeli bir ortam ne gördük ne de hissettik. Ama maalesef Hakkari topluma yanlış yansıtılıyor. Buranın güzel bir yer olduğunu inşallah bilardo sporumuz bu açından da bir pencere açacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?