4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bilgisayarlı muhasebe kursu sona erdi

Hakkari Eğitimciler Derneği ile Türkiye İş Kurumu (İş Kur) İl Müdürlüğü tarafından bir süre önce açılan 'Bilgisayarlı Muhasebe Kursu' sona ererken, başarılı kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kayacan Caddesi üzerindeki İl Özel İdare Müdürlüğü binasında bulunan Eğitimciler Derneği'nde düzenlenen sertifika törenine, Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İş Kur İl Müdürü Alaattin Aslan ile bazı öğretmenler ve kursiyerler katıldı. Törende bir konuşma yapan Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, işsizlere yönelik böyle bir kurs açan İş Kur İl Müdürü ve Eğitimciler Derneği Başkanı'na teşekkür etti.

Artık iş bulmanın en öncelikli şartlarından bir tanesinin kalifiyeli ve aranan elaman olmak olduğunu ifade eden Uçgun, aranan eleman olmanın yolunun da bir meslek sahibi olunmasından geçtiğini belirtti. Vali Yardımcısı Uçgun, "Tabii ki meslek sahibi olabilmek için illaki kursa gitmez gerekmez. Ancak devlet dairesinde veya herhangi bir tüzel kişiliğe gittiğinizde, soracakları ilk soru 'Belgeniz var mı' olacaktır? Bu kursun öncelikli hedeflerinden biri eğitim görenlerin kısa sürede iş imkanına kavuşmasıdır. Hakkari İş Kur İl Müdürlüğü Türkiye'de açılan kurs sayısı bakımından ilk 10 il arasındadır. Hakkari her zaman sonuncu olmuyor. Son zamanlarda birçok konuda ilkler arasına girdiğimizi düşünüyorum. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum. İnşallah en kısa zamanda iş sahibi olurlar ve bu belgelerinin manasını artırırlar" dedi.

İş Kur İl Müdürü Alaattin Aslan ise konuşmasında, kursta emeği geçen Eğitimciler Derneği Başkanı Hasan Biçer'e, hocalara ve dernek çalışanlarına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ederek, "Kursiyerler, bu eğitimin ardından daha rahat iş bulma imkanına kavuşacaktır. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla değişip geliştiği çağımızda kalifiyeli, yetişmiş işgücü elemanı olmak, gelecekte istihdamı daha da kolaylaştıracaktır. Kursun kurumumuza maliyeti 8 bin YTL'dir" dedi.

Konuşmaların ardından kursu başarı ile bitiren 10 kursiyere sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından Hakkari Eğitimciler Derneği Başkanı Hasar Biçer, kurs süresince gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ve İş Kur İl Müdürü Alaattin Aslan'a birer plaket takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?