2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Bin 400 muhabbet kuşu ele geçirildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Irak sınırındaki Çığlı köyü bölgesinde, yasadışı yollarla yurda sokulan ve jandarma ekipleri tarafından yakalanan bin 400 muhabbet kuşu koruma altına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Irak'tan kaçak yollarla Türkiye'ye muhabbet kuşlarını sokan kaçakçılar, Çukurca İlçe Jandarmaya Komutanlığı'na bağlı jandarma ekipleri tarafından fark edilince kuşları sınır boylarına terk ederek geldikleri ülke topraklarına kaçtılar. Ortada bırakılan ve yaklaşık bin 400 adet olduğu belirtilen muhabbet kuşuna ise İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından el konuldu.

Çukurca ilçesine getirilen muhabbet kuşları adli yetkililer tarafından İlçe Tarım Müdürlüğü gözetimi altına verildi. Kuş gribi hastalığına karşı 22 gündür gözetim altında bulundurulan değişik türdeki muhabbet kuşlarından alınan numuneler Elazığ Veteriner Araştırma ve İnceleme Enstitüsü'ne gönderildi. Yapılan inceleme sonucu kuşların bir hastalık taşımadığı ve sağlıklı olduğu tespit edildi. Hayvansever İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi tarafından özel olarak getirilen yemlerle beslenen kuşların yarın satışa sunulacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 15:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?