3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Binada patlama meydana geldi

Hakkari'de, içerisinde AK Parti İl Başkanlığı'nın da bulunduğu binada meydana gelen patlamada 3 kişinin yaralandığı öğrenilirken, olayla ilgili incelemeler sürüyor. 

Edinilen bilgiye göre, saat 14.30 sıralarında Namık Erdoğan Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde AK Parti binası ile bir dershanenin bulunduğu 5 katlı binanın 2'nci katında bir patlama meydana geldi. Olay sonrası bölgede büyük bir koşuşturma yaşanırken, çevredeki vatandaşlar hemen olay yerinden uzaklaştırıldı, cadde trafiğe kapatıldı. 

Patlamanın şiddeti ile parti binasında ve çevre binalarda büyük maddi hasar meydana geldi. Patlamada, partinin altında iş yeri bulunan Şefket Aşkan isimli bir esnaf ile parti üyesi Cavit Demirer ve güvenlik sorumlusu Mustafa Tan yaralandı. Yaralılar, Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Hakkari İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp olay yerinde incelemelerde bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları, başka bir bombanın olabileceği şüphesi ile binanın çevresine kimseyi yaklaştırmadı. 

Patlamanın meydana geldiği parti binası çevresinde halen bombanın cinsinin tespiti için çalışmalar sürerken, olay yerine özel harekat timleri ile sinyal bozucu araçlar yerleştirildi.

Önceki Haber

Hakkari'de içerisinde AK Parti İl Başkanlığı'nın da bulunduğu binada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı, çevre binalarda hasar oluştu.
Edinilen bilgiye göre, saat 14.30 sıralarında Namık Erdoğan Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde parti binası ile bir dershanenin bulunduğu 5 katlı binada bir patlama meydana geldi.
 
Patlamada bir genç yüzünden yaralanırken, bina içinde ve çevredeki dükkanlarda hasar oluştu. Bölgede intikal eden polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, olayla ilgili inceleme sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 16:59:47
Güncelleme :1 Kasım 2008 Cumartesi 17:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?