4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bir ailenin gözyaşları ve dramı

Hakkari'nin Akçalı köyünde yaşayan Yılan ailesinin gözyaşları 7 aydır su gibi akıyor. Ailenin en küçüğü olan 3 yaşındaki küçük Emircan'ın böbreklerinden rahatsız olan dedesi için döktüğü gözyaşları herkesi yasa boğuyor. 

M.Salih Yılan adlı şahıs yakalandığı amansız hastalık sonucu her iki böbreğini kaybetmesi ile ailenin hayatı karardı. 

Ailenin çaresizlikten 7 aydır gözyaşları hiç dinmiyor. Hiçbir geliri olmayan aile elindeki bütün imkanlarını seferber ederek babaları için harcadı. 

Ancak tüm çabalara rağmen babalarının yaşaması için gerekli olan böbrek bulunmadı. Eşi ve çocuklarının böbrekleri ise uyuşmadı. 

Diyaliz makinasına bağlı yaşamak zorunda kalan hasta, imkansızlıktan il merkezine gidemeyince diyaliz yerine geçen ve her gün 3 torba kullanmak zorunda olduğu serumlara bağlı olarak yaşıyor. 

Evde şimdi bir oda dolusu serum bekletiliyor. Evdeki tüm aile fertleri sürekli yatağa mahkum babalarıyla uğraşıyor, yaşaması için dua ediyorlar. İmkansızlıktan ellerinden hiçbir çare gelmediği içinde sürekli ağlıyorlar.

Hatta dedesini çok seven 3 yaşındaki Emircan bile hasta dedesinin yanından hiç ayrılmıyor ve sürekli ağlıyor. İstanbul'da lise okuyan oğlu Nurettin de babası bu duruma düşünce okulu bırakıp köye dönmüş. Tüm aile fertleri gözyaşları içinde "Ne olur babamız ölmesin. Yalvarıyoruz bize yardım edin" diyor. 
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 13:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necdethekim IP: 81.215.107.xxx Tarih : 18.04.2007 22:43:20
haberi okudum çok üzüldüm umuyorumki en kısa zamanda bu aileye bir yardım eli ulaşır.bunun için dua edeceğim rabbim inşallah en yakın zamanda birini oraya tayin eder ve dertlerine çare bulur.allah yardımcıları olsun ve sabır dilesin.saygılar selamlar