2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Bir ailenin yaşam mücadelesi

Hakkari’de yıkılma tehlikesi olan bir evde yaşayan 4 nüfuslu Taş Ailesi’ne, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV), sadece 75 milyon liralık nakdi yardım yapıldı.

Terör olayları sebebiyle Çukurca İlçesi’ne bağlı Kavuşak Köyü’nden göç ederek Pehlivan Mahallesi’ne yerleşen 4 nüfuslu ailenin dramı geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı. Haberlerin basında yer almasına karşın SYDV tarafından sadece 75 milyon liralık bir nakdi yardım verildi.

Ağır kış şartlarının yaşandığı Hakkari’de, Taş ailesi, soğuk ve yağışlı havaları düşünmeye başladı. Kaldıkları evin duvarları ve tavanında her geçen gün yıkılma belirtilerinin meydana geldiğini belirten aile reisi Şerif Taş, olası bir yağışın ardından evin damının ve duvarlarının üzerlerine yıkılabileceğini söyledi.

Açıkta kaldıkları için hayırsever bir vatandaş tarafından verilen toprak evde yaşadıklarını anlatan Taş, yağışlarla birlikte evin dökülmeye başladığını söyledi. Taş, "Terör olayları başımıza musallat oldu. Köyümüzden göç ederek şehre yerleştik. Şehir bize göre olmasa bile zor şartlar altında yaşıyoruz. Kendim hasta olduğum için tedaviye gidemediğim gibi çocuklarıma da bakamıyorum. Ufak bir tezgah açarak seyyar satıcılık yapıyorum. Kazandığım parayla sadece evime ekmek götürebiliyorum. Hakkari’de ev kiraları 100 ile 150 milyon lira arasında değişiyor. Kiraya verecek param olmadığı için harabe evde Azrail’in canımızı almasını bekliyoruz. Gazetelerde çıkan haberler üzerine Valilik Sosyal Yardımlaşma Vakfı bana 75 milyon lira para yardımda bulundu. Ben bu parayla nasıl geçineyim. Ben para değil, çocuklarım için sıcak bir yuva istiyorum. Valiliğin bu soğuk kış günlerinde bana bir kiralık ev tutmasını istiyorum. Kaldığım ev çöküyor, yetkililer ise aldırış bile etmiyor. Valiliğin bana kiralık ev tutacak kadar parası yok mu? Biz de insanız ve insan gibi yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

hakkari
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 11:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?