5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Bir babanın dramı

PATLAMADA HAMİLE EŞİ VE ÇOCUĞUNU KAYBEDEN BABANIN DRAMI

Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında meydana gelen patlamada 7 aylık hamile eşini ve 2 yaşındaki oğlunu kaybeden Nurettin Çiftçi, elinde eşine ait bir fotoğraf dahi olmadığını, sadece ağabeyleri tarafından cep telefonu ile çekilen 2 yaşındaki oğlunun fotoğrafı bulunduğunu söyledi.

Bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada Geçitli köyüne yakınlarının taziyesine giden 7 aylık hamile eşi Raife Çiftçi (26) ve 2 yaşındaki oğlu Nurullah Çiftçi'yi kaybeden Nurettin Çiftçi, olayın üzerinden 11 gün geçmesine rağmen ilk defa evinin kapısını gazetecilere açtı. Ağabeyine ait binanın bodrum katında yaşam mücadelesi veren Nurettin Çiftçi'nin evinin yatak odasında elektriğin olmaması dikkat çekti. Hasta olduğu için askerlikten muaf tutulan Çiftçi'nin ailesinin geçimin sağlamak için

hamallık yaptığı öğrenildi.

İşsiz ve hasta olan Nurettin Çiftçi, elinde eşine ait bir fotoğraf dahi olmadığını, sadece ağabeyleri tarafından cep telefonu ile çekilen 2 yaşındaki oğlunun fotoğrafı bulunduğunu söyledi. İHA muhabirine açıklamada bulunun Nurettin Çiftçi, ailesinin yok olmasıyla birlikte yapayalnız kaldığını söyledi. Çiftçi, "Eşim 7 aylık hamileydi. 2 yaşındaki oğlum ile birlikte köydeki yakınlarının taziyesine gitmişlerdi. Geri dönüşlerinde bu patlama oldu. Artık bir ailem kalmadı. Sadece yaşlı annem geride kaldı"

şeklinde konuştu.

Nurettin Çiftçi'nin ağabeyi H. Ekrem Çiftçi ise, 7 aylık hamile yengesinin 2 yaşındaki çocuğu ile birlikte Geçitli köyüne taziyeye gittiklerini belirterek, "Köy dönüşünde meydana gelen patlamada hayatlarını kaybettiler. Bizim ne günahımız vardı bu acıyı çekiyoruz. Kardeşim sahipsiz kaldı. Kardeşim işsizdir, ayrıca hastadır" dedi.

Çiftçi ailesinin evine gelen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Lütfullah Yılmaz ve görevliler, ailenin durumu hakkında bilgi aldı. İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Valisi Muammer Türker ise, hayatını kaybedenlerin ailelerine cenaze işlemleri için 5 bin TL, yaralıların ailelerine ise 2,5 TL yardımda bulunacaklarını söyledi. Olayın faillerinin bulunması için çalışmaların devam ettiğini belirten Türker, kim yapmışsa bunun hesabını vereceğini söyledi.

PATLAMADA HAMİLE EŞİ VE ÇOCUĞUNU KAYBEDEN BABANIN DRAMI
PATLAMADA HAMİLE EŞİ VE ÇOCUĞUNU KAYBEDEN BABANIN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 11:37:05
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 11:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?