27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bir devlet okulu daha kapatıldı

Hakkari’nin Akçalı Köyü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından depremden sonra yapılan incelemelerin ardından ’oturulamaz’ raporu verilerek eğitim-öğretime kapatıldı.

Okullarda hasar tespit çalışmalarında bulunan ekipler, ilk olarak kent merkezine bağlı Akçalı Köyü’nde bulunan ve 16 köye ait öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü YİBO’ya oturulamaz raporu verdiler.

520 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okul ile pansiyon olarak kullanılan binalara yüzde 100 oturulamaz raporu verildiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu rapor doğrultusunda okulu tahliye edileceklerini kaydettiler.

Akçalı Köyü YİBO’da görev yapan öğretmen ve öğrencilerin il merkezi ile Yüksekova’da bulunan YİBO’lara nakledileceğini belirten Okul Müdürü Salih Kaya, hafta sonundan itibaren durumu tüm velilere bildirerek tahliye çalışmalarını başlatacaklarını ifade etti.

Yetkililer 1999 yılında faaliyete geçen okul ve pansiyon binasının 5.5 şiddetindeki depremle oturulamaz hale gelmesinden dolayı, merkezi Ankara’da bulunan ve yapım şirketi olan Zirve İnşaat hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirttiler.

Akçalı Köyü’nde ikamet eden öğrenciler ise, depremden sonra okullarında meydana gelen hasarın, okul yöneticileri tarafından kendilerine bildirildiğini belirttiler. YİBO’da 2. dönem ders yapamayacaklarından dolayı üzüntülü olduklarını söyleyen öğrenciler, "Okulumuzdan ayrılmak bizler için çok zor olacak. Öğretmenlerimizden ve arkadaşlarımızdan ayrılamayız" dediler. Bazı öğrenciler ise hayırsever vatandaşlar tarafından okula gönderilen 250 adet ansiklopedilerden bazılarını ilk defa ellerine alarak sadece bakmakla yetindiler" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 15:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?