2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Bir saat arayla iki yangın

Hakkari'de bir saat arayla iki yangın çıkarken, alev alan piknik tüpü ve hastane garajında yanan minibüse vatandaşlar hiçbir önlem almadan müdahale etti.


Hakkari, öğle saatlerinde büyük bir hareketlilik yaşandı. Hakkari Valiliği Konak Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde aniden alev alan piknik tüpü, vatandaşların ve araç geçişinin yoğun olduğu caddenin kenarına atıldı. Patlama ihtimali yüksek olmasına rağmen cadde sakinleri hiçbir önlem almadan tüpe yaklaşarak kovalarla su döktü. Alevler sönmeyince bu defa iş yeri sahipleri alevlerin üzerine temizlik paspası attı.

Bazı vatandaşlar ise tehlikeyi görmezlikten gelerek alev içindeki tüpün etrafından
geçmeyi sürdürdü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de hiçbir önlem almadan yaklaştıkları tüpü tazyikli suyla söndürmeye çalıştı. Tüp uzun uğraşların ardından söndürüldü.

HASTANE GARAJINDA BİR MİNİBÜS ATEŞE VERİLDİ
Tüp olayından yarım saat sonra, bu kez çevre yolu üzerinde Devlet Hastanesi'ne ait garaj binasının yan tarafına park edilen İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait resmi minibüs kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi. Büyüyen alevler hastane garajının çatılarına sıçradı.

Hastane garajında bulunan bazı görevliler ellerindeki küçük su hortumları ile alevleri söndürmeye çalıştı. Daha sonra olay yerine gelen belediye itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Alevlerin sıçradığı binadaki sacları söken görevliler,
tazyikli suyla alevlere müdahale etti. Bir saatlik bir çalışmanın ardından alevler tamamen söndürüldü. Aracın kimler tarafından ateşe verildiğinin ise araştırıldığı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?