23
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Bir yanda çöl sıcakları bir yanda karla mücadele

HAKKARİ - Hakkari Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, karayolu ulaşımına kapalı olan Hakkari'nin Ceylanlı Köyü Dilikli Mezrası'na ulaşmaya çalışıyor.

Çığların büyüklüğü nedeniyle yaklaşık 6 aydan beri ulaşıma kapalı bulunan Ceylanlı Köyü Dilikli Mezrası yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor. İki gündür mezra yolunda çalışan ve geceyi de dağlarda geçiren Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri, mezraya ulaşmak için gayret harcıyor.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekip sorumlusu Zafer Eskici ile dozer operatörü Abdullah Taş, Türkiye'nin bir çok ilinde vatandaşlar sıcaklardan bunalırken, kendilerinin ise ağustos ayı içerisinde karla mücadele ettiklerini söyledi.

Ekip sorumlusu Zafer Eskici, ''Hakkari'nin Ceylanlı Köyü Dilikli Mezrası gibi halen kapalı bulunan 2 köyümüz daha var. Yaklaşık 2 gündür gece gündüz mezra yolunda çalışmamıza rağmen çığ sebebiyle çalışmalarımızı güçlükle sürdürüyoruz. Elimizde yeni iş makinaları olmadığı için 76 model dozerlerle çığlara müdahale ediyoruz. Dozerler sürekli arıza yaptığından geceyi dağlarda geçirmek zorunda kalıyoruz'' dedi.

Yol çalışmalarının 2 gün daha süreceği belirtildi.

Nevzat Taş
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2003 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 10:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?