3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Bir yargısız infaz iddiası da Hakkari'den

Kızıltepe’deki yargısız infaz iddialarının bir benzeri de Hakkari’de ortaya atıldı. Bu kez yargısız infaza kurban gittiği iddia edilen bir çoban.

Olay 30 kasım salı günü Hakkari’nin Şemdinli’ye bağlı Ortaklar köyü yakınlarındaki Örencik mezrasında meydana geldi. Çoban Fevzi Can, bölgede devriye gezen güvenlik güçlerinin `dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla açılan ateşle öldürdüldü.

İddiaya göre jandarma daha sonra Can’ın cesedini ailesine getirip,`dur ihtarına uymadığı için öldürüldü’ yazılı tutanağı imzalatmak istedi.

Aile tutanağı imzalamak istemedi

Ailenin tutanağı imzalamayıp otopsi istemesi üzerine Can’ın cesedi Şemdinli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Aile Şemdinli Kaymakamılığı’na ve Cumhuriyet Savcılığı’na Fevzi Can’ın ’yargısız infaza uğradığı’ iddiasıyla şikayette bulundu.

Olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı

Ancak olayla ilgili Hakkari valiliğinden bir açıklama geldi. Vali Erdoğan Gürbüz, Fevzi Can’ın gece sınırda kaçak hayvan geçişi yaparken jandarmanın ’dur’ ihtarına uymadığını ve uyarı amaçlı açtığı ateş sonucu öldüğünü belirtti. Gürbüz, olayla ilgili bir astsubayın da tutuklandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı da olaya el koydu. Bakanlık olayı soruşturmak için bölgeye müfettiş gönderecek.
cnn türk
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 16:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?