4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bodrum katında adalet sarayı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde adliye, hükümet konağının bodrum katında hizmet veriyor. Altı mahkemenin bulunduğu adliyede tek duruşma salonu olunca, hakimler makam odalarında duruşma yapmak zorunda kalıyor.

Yedi hakim, beş savcı ve 60’a yakın personelin hizmet verdiği adliyenin bodrum katında hizmet vermesi, vatandaşlar, adliye çalışanları ve avukatlar için büyük sıkıntı yaratıyor. Yılda ortalama 10 bin dosyanın geldiği Yüksekova Adliyesi, yer sıkıntısının çözülmesi için kaymakamlıktan yer talebinde bulundu. Bunun üzerine adliye için hükümet konağı içinde iki küçük oda tahsis edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kız Meslek Lisesi’ne zorunlu olarak gönderilmesinden sonra Milli Eğitim Müdürlüğü yerine ihtiyaç olmamasına rağmen Müftülük yerleştirildi.

Sınırda bulunan ve çok yoğun bir adli trafiği olan 100 bin nüfuslu ilçede, adliyenin bodrum katında hizmet vermesi, Hakkári Barosu avukatlarının tepkisine neden oldu. A. Rezzak Ertaş, Yüksekova’nın hem Irak’a hem İran’a sınır olduğunu kaçakçılık olaylarını çok sık yaşandığını ve bunun adliyenin yükünü artırdığını söyledi. Avukat Ertaş, şöyle konuştu: "Çoğu zaman iki hakimin aynı odayı kullandığı adliyede, iki savcı ve üç hakimin ise odası bulunmuyor. Adli sicil işlemeleri ise zemin katta bir depoda yapılıyor. Mahkeme salonunun bir köşesine kurduğumuz barakada hizmet vermeye çalışıyoruz."

hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?