4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Bombalanan binanın tamirine başlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi bombalı saldırıya uğrayan Hakkari Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı binasında onarım çalışmaları başlatıldı. 

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretini bir gün kala Namık Erdoğan Caddesi üzerindeki 5 katlı binanın 2. katında bulunan parti bürosuna kimliği belirsiz kişiler tarafında konulan bombanın patlaması sonucu 6 kişi yaralanırken büyük maddi hasar meydana gelmişti. Parti binasında bugün onarım çalışmaları başlatılırken, İHA muhabirine açıklamada bulunan Ak Parti İl Başkanı Osman Kızılban, çalışmaların uzun bir sürede tamamlanacağını, bu süre içinde geçici olarak bir yer arayışı içerisinde olduklarını söyledi. 

Olayın meydana geldiği gün kongre çalışmaları nedeni ile dışarıda olduklarını, en büyük sevinçlerinin ciddi yaralanmalar yaşanmaması olduğunu belirten Başkan Osman Kızılban "Bir arkadaşımız biraz ağır yaralı idi. Onun dışında 5 kişide hafif sıyrıklar vardı. Allah korusun o aralar parti binası çok yoğunda olabilirdi. O sırada partide çalışan arkadaşlarımız hepsi dışarıda idiler. Bina büyük bir maddi hasar içersindedir. İç dış ve bütün duvarları, döşemeler tahrip olmuş durumdadır. Ancak 1,5 aylık bir çalışmadan sonra bina kullanılır bir hale gelebilir. Yeni yer buluncaya kadar sağlam kalan bir odayı kullanmayı düşünüyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?