5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Boş koltuklara açılımı anlattılar

DEMOKRATİK AÇILIMIN 2. TOPLANTISI HAKKARİ'DE YAPILDI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından 'Demokratik Açılım Sürecinin' 2. toplantısı Hakkari'de yapıldı.

AK Parti Hakkari İl Teşkilatı tarafından Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Atütürk Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Dicle Üniversitesi Öğretim üyesi Sosyolog Doç. Dr. Mazhar Bağlı, Demokratik Açılım Süreci İl Koordinatörü AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, AK Parti Hakkari Milletvekili Dr. Rüstem Zeydan il ve ilçelerden partililer katıldı. Salonun bir kısmının boş olması ve vatandaşın ilgi göstermemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Soru ve cevap olarak başlayan demokratik açılım toplantısına işsizlik ve terörden doğan zararların ödenmesi olan köy tazminatları konusu damgasını vurdu. Salonda bulunanlar işsizlik durumu ve köy tazminatları konularında milletvekillerine sorular yöneltti.

Doç. Dr. Mazhar Bağlı ile Milletvekili Dr. Rüstem Zeydan, İl Koordinatörü Milletvekili Cemal Taşar, soruları cevaplandırarak hükümet olarak bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

 

DOĞU'NUN NÜFUS ARTIŞI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDEDİR

Toplantıda konuşan Hakkari Milletvekili Dr. Rüstem Zeydan, "Türkiye'de nüfus artış hızı yüzde 2.2 civarında, ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde nüfus artış hızı yüzde 3 buçuk 4'ler civarında. Bu demektir ki Doğu ve Güneydoğu'daki nüfusun artış hızı Türkiye nüfus ortalamasının iki katı kadardır" dedi.

Bununla birlikte 25 yıldır bu bölgede devam eden bir olağanüstülük, bir fevkaladelik olduğunu, dolayısıyla insanların mezralarından köylerinden koparılıp il ve ilçe merkezlerine gelmek zorunda bırakıldığını ifade eden Zeydan, "Buradaki nüfus artış hızı kitabi olarak yüzde 3 buçuk 4'ler değildir. Bu sebeple dolayı bu bölgemizdeki nüfus artış hızı yüzde 6'lar civarındadır. Türkiye'nin 3 katı kadar nüfus hızı vardır. Bunun anlamı bu bölgede daha çok işsizlik vardır. Bu bölgede daha çok sosyal konut sorunu vardır. Bu bölgede daha çok altyapı ihtiyacı vardır. Bu bölgede, doktora, öğretmene, hastane, okul, ambulans, yol, su ve ekmeğe daha çok ihtiyaç vardır. Türkiye bu sesi doymalıdır. Sizler de bizler de bu fotoğrafı iyi okumalıdır. Burada bulunanlar hep işsizliğe değindiler. Bir ülke de özgürlükleri ekmekten ayrıt edemeyiz. Bunu Meclis'te gündem dışı konuşmalarımda da dile getirdim. Artık hükümetimizin İLDES programını acilen hayata geçirmesi lazım. Bugün Hakkari'de 10 bin nüfusa ihtiyaca gelecek şekilde mevcuttur. Ancak Hakkari'de bugün arz ettiğim nedenlerden dolayı 70 bin nüfus ve bizim köy ve mezralarımızdan merkezimize gelen her gün 10 bin misafirimiz vardır. Bu da 80 bin nüfus demektir. Kimseyi suçlamak adına söylemiyorum dolayısıyla da belediyelerimiz gerçekten de çökme noktasına geldi. Hizmet üretemez duruma geldi. AK Parti de bu ülke için bir şanstır. Herkese eşit ve yakın duran, icraatlarını yapan tek parti AK Parti'dir" şeklinde konuştu.

DEMOKRATİK AÇILIMIN 2. TOPLANTISI HAKKARİ'DE YAPILDI
DEMOKRATİK AÇILIMIN 2. TOPLANTISI HAKKARİ'DE YAPILDI
DEMOKRATİK AÇILIMIN 2. TOPLANTISI HAKKARİ'DE YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 13:41:02
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 14:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?