2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Boybeyi köylüleri Başbakan'a seslendi

Meydana gelen selden dolayı tarım arazilerinin tahrip olduğu, 40 evin hasar gördüğü ve yaklaşık 100 hayvanın telef olduğu Hakkari'nin Boybeyi köyü sakinleri, halen ölümle burun buruna yaşadıklarını belirterek hasarlı evlerden kurtulmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek çağrısında bulundu.
Köy sakinlerinden Cevat Dalmaz ve Bahattin Demir, 1998'den beri çeşitli yıllarda defalarca sel felaketi yaşadıklarını, büyük zarar gördüklerini belirtti. Defalarca hasar tespit çalışması yapıldığını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını savunan köylüler, "Daha önce Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile Van DSİ 17. Bölge Müdürlüğü'nden gelen 3 kişilik teknik heyet, köyümüzde hasar tespiti yapmıştı. Bu heyetin hazırladığı rapor doğrultusunda ise bir hafta önce Hakkari Bayındırlık ve İskan Müdür Yardımcısı Necati Seyitoğlu ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşler Genel Müdürlüğü ile Van DSİ 17. Bölge Müdürlüğü'nden jeoloji ve ziraat mühendislerinden oluşan 3 kişilik bir teknik heyet yeniden hasar tespit çalışmasında bulundu. İnşallah bu son hasar tespiti olur. Bu defa çalışmalardan bir sonuç çıkmasını umuyoruz" dedi.


En ufak bir yağışta yeniden sel felaketi yaşama korkusu duyduklarını, ailelerini evlere götüremediklerini anlatan köylüler, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyoruz. Köyümüz heyelan yatağında bulunmaktadır. Defalarca bu korkuyu yaşadık. En ufak bir yağışlı havada ölümle burun buruna yaşıyoruz. Can kayıpları yaşanmadan önce lütfen güvenli bir bölgeye konut yapın, bizi bu ıztıraptan kurtarın" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 17:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?