2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Böyle kaymakamlar da var

Irak sınır bölgesindeki Hakkari'nin Çukurca ilçesinin başarılı Kaymakamı Abdullah Çiftçi, kısa sürede yöre sakinlerinin gönlünde taht kurmayı başardı.

İHA Muhabirleri Feyzullah Taş ve Senar Yıldız'ın görüştüğü, yaklaşık 10 aydır Çukurca'da görev yapan evli ve 1 çocuk babası Abdullah Çiftçi, ilçedeki sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere, yapılan nişan, düğün, sünnet ve taziyelerine katılması ilçeye ayrı bir renk kattı.

Hafta sonlarını ilçe sakinleri ile birlikte geçirerek hiçbir ayırım gözetmeden evlere konuk olan Kaymakam Çiftçi, Çukurca'nın güvenlik açısından ülke genelinde yanlış lanse edilen imajını kısa sürede değiştirmeyi başardı.

Çiftçi, ilçe sakinlerinin huzur ve güven içinde olduğunu kanıtlamak için bir hafta önce gece geç saatlere kadar devam eden küçük ve büyükler arası ses yarışmasını düzenleyerek ilk defa silah ve top sesleri yerine havai fişeklerin etrafı renklendirmesini sağladı. Yaptığı hizmetlerinin yanı sıra halkla kucaklaşmayı iyi bilen Kaymakam Çiftçi sayesinde bir zamanlar akşam olmadan evlerine kapanan insanların artık gece geç saatlere kadar dolaşabildikleri belirtildi.

İLÇE SAKİNLERİ "KAYMAKAMIMIZI ÇOK SEVİYORUZ"
İlçe sakinlerinden Ramazan Atay, Sezai Doğan, Melike Ertunç, Sevda Duman ve Şehriban Kavak, Kaymakam Abdullah Çiftçi'nin sıcakkanlılığı ve güler yüzlülüğüyle ilçenin kaderini değiştirmeye başardığını belirttiler.

Kaymakamın gelmesiyle birlikte ilçenin kabuk değiştirdiğini belirten ilçe sakinleri, "Bizler bir zamanlar ülke genelinde çok yanlış tanıtıldık. İlçemizden 150 kilometre uzaklıkta meydana gelen olaylar sürekli ilçemize mal edildi. Yapılan eğitim atışları ilçemizde çatışma varmış gibi gösterildi. Batı da eğitim gören Çukurcalı gençler kendilerini Çukurcalı olduklarını belirtemiyorlardı. Kaymakam Çiftçi geldikten sonra ilçemizin kaderi tam anlamıyla değişti. Bir zamanlar akşam saatlerinde evlerimize kapanırken şimdi gece geç saatlere kadar ailece dolaşabiliyoruz. Akşam saatlerinde artık konserler yapılıyor. Kaymakamın düğün, nişan ve taziyelerimize katılması bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Yıllar sonra da olsa huzur ve güveni sağlamamız kaymakam ve buradaki güvenlik güçlerimize borçluyuz" şeklinde konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?