3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Bu ayaklara dikkat

Hakkari'nin Oğul köyü Dilekli Mezrası İlköğretim Okulu'nda okuyan ve maddi durumları iyi olmadığı için kara lastik ayakkabı giyen öğrenciler, yetkililerden kendilerine kundura gönderilmesini bekliyor. 

Şehirden yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan 10 hanelik, 1 derslik ve 16 öğrencisi olan Dilekli Mezrası İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin çoğunun maddi imkansızlıklar sebebiyle okula kara lastik ayakkabı ile geldikleri bildirildi. 

Artık kara lastik ayakkabı giymek istemediklerini belirten öğrenciler, yetkililerden kendilerine kundura ayakkabısı gönderilmesini istedi. 

Öğrencilerden Semra ve Fatih Turan, öğrendikleri kadarı ile Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun bir süre önce hiçbir öğrencinin okulda kara lastik ayakkabı giymesini gönlünün razı olmadığını açıkladığını hatırlatarak "Bizler şehirden uzak, dağların arasında sıkışmış bir bölgede tarım ve hayvancılıkla yaşamlarımızı sürdürüyoruz. Sayın valimiz bizi öğretmensiz bırakmadığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için yırtık kara lastik ayakkabılarla okula geliyoruz. Valimizden sürekli giydiğimiz için kokan kara lastik ayakkabılardan bizi kurtarmasını istiyoruz. Ayrıca kırtasiye malzemesi sıkıntımız da bulunmaktadır" şeklinde konuştular.

HAKKARİ VALİSİ AYHAN NASUHBEYOĞLU'NDAN 'AYAKKABI GÖNDERİN' TALİMATI
Öğrencilerin durumunu İHA ekibinde öğrenen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari'nin hiçbir köy ve mezrasını okulsuz bırakmadıklarını belirterek, ayakkabı isteyen öğrenciler için gerekli yerlere talimat verdiğini söyledi. 

Vali Nasuhbeyoğlu, "Hakkari'nin en ücra köşesine kadar yol, içme suyu ve bir çok hizmetler olaştırdık. Hiçbir köy ve mezrayı da okulsuz bırakmadık. Yavrularımızın en iyi şartlarda okumasına büyük özen gösterdik. Maddi durumları iyi olmayan ve gözümüzden kaçan okullar olabilir. Ayakkabı isteyen yavrularımızın istekleri hemen yerine getirilecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?